Punonjës të IKMT-së dhe efektivë të polícisë kanë zbàrkuar edhe pasditen e sotme në Velipojë ku kanë shémbur një prej biznesve të planifikuara. Banorët dhe pronarët e bizneseve që janë planifikuar të shémben në bregdetin e Velipojës kanë dalë të mbrojnë pronat e tyre me lopata në krahë dhe kanë kundérshtuar shémbjen.

Por pavarësisht rezistencës, një prej ndërtesave është shémbur, ndërkohë që paralelisht familjarët që e kishin ndërtuar atë kanë shpérthyér në brítma e lòt, teksa shikonin që restoranti rrëzòhej përtòkë.

Siç shihet edhe në videon e publikuar nga Dosja.al, mes qytetarëve ka gra e burra që bërtàsin e qàjnë dhe dëgjohen të thonë se nuk kanë ndërmend t’i lejojnë punonjësit e IKMT-së që të nisin shémbjen.

“I kemi bërë me mund e me djérsë,”- thotë njëri.Featured image of article: Shembet biznesi i parë në Velipojë, një vajzë humb ndjenjat dhe kërkon ujë, përplasje të forta me efektivët dhe IKMT-në

“Këta me kenë burra nuk vijnë hiç këtu,”– dëgjohet të thotë një tjetër.

Disa prej pronarëve që ishin ngjitur në katin e fundit të ndërtesave, janë zbritur nga efektivët që aty dhe kanë nisur përplàsjet. Madje disa prej tyre kanë shpérthyér edhe në të shara. Një prej grave të biznesmenëve, i ka respektuar polícët, teksa u tha se ata janë si fëmiëjt e tyre, por krímíneli i vërtetë është personi që i ka dërguar aty për t’i shémbur. Në fund, një prej pronarëve është shprehur se e pranon vendimin e shémbjes, me kusht që aty të mos ketë lùftë.

Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit në bashkëpunim me Polícinë e Shtetit kanë nisur një aksion për shémbjen e ndërtimeve pa leje, në vijën bregdetare në Velipojë, Shkodër dhe në Karaburun. Polícia bën me dije se do të ndëshkòhen me gjòbë edhe subjektet që janë në shkélje.

Burimi: Dosja.Al

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!