Vazja e poetit të njohur, Lasgush Poradeci, ka reaguar pasi një nga pyetjet e rëna në tezën e Gjuhës Shqipe, përfshinte një tekst të babait të saj.

Marie shkruan në Facebook se ata që kanë hartuar tezën, janë “komplet injòrantë”. Maturantëve u është kërkuar kuptimi i vërtetë i fjalës “dlirnja”, por sipas saj kuptimi nuk është asnjë nga alternativat e dhëna nga Ministria.

Statusi i plotë:

Kjo poezi e Lasgush Poradecit kish rene ne testet e maturave 2020 me date 11 qershor 2020. Ne test thuhej qe si është kuptimi i fjalës “dlirnja” dhe alternativat ishin:Maturantët u ankuan: Vajza e Lasgush Poradecit gjen gafën e testit ...

1) gëzohem

2) çlirohem

3)gjunjëzohem

4) shmangem.

Ata qe bejne testet janë komplet injòrante. Asnjëra nga këto nuk është kuptimi i fjalës dlirnja. (strofa e katert) Turp te kene. Ju si mendoni?

Maturantët e Tiranës pròtestuan sot para Ministrisë së Arsimit dhe kërkuan rishikimin e testit të Gjuhë-Letërsisë, të zhvilluar një ditë më parë. Aata akùzuan ministrinë se struktura e provimit ndryshonte nga modeli i dhënë në programin orientues dhe se pyetjet ishin absùrde e pa logjikë.Vajza e Lasgush Poradecit denoncon: Të sëmurët me kancer në ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!