Prej dy vitesh, gazetarja e mirënjohur Aida Shtino është angazhuar në Partinë Republikane në pozicionin e Sekretares së Marrëdhënieve me Publikun.

Mirëpo, të gjithë e mbajmë mend Shtinon si gazetare e emisionit të famshëm “Njerëz të hùmbur”, i cili u mbyll në mënyrë të çuditshme në vitin 2014.

Më herët, gazetarja ka pranuar se kanë kércénuar personalisht, duke e detyruar që të mbyllë emisionin.

Në një intervistë për “Gazeta Shqiptare”, Aida Shtino ka kujtuar me mall kohën e suksesshme të emisionit të saj dhe gjetjen e njerëzve të hùmbur, duke bërë të lumtur familjet shqiptare.Aida Shtino, nga ke "humbur"? - Telegrafi

Gazetarja ka rréfyer se dita e mbylljes së emisionit dhe príshja e studios ishte dita më e mërzítur e gjithë punës së saj.

“Fatkéqësisht ma mbyllën. Dhe ajo ka qenë dita ime më e mérzitur gjatë gjithë kohës të punës sime. Jam përpjékur shumë ta mbaja me mish e me shpirt, madje disa muaj e kam paguar vetë nga financat e mia personale stafin tim, sepse doja që ajo punë të vazhdonte dhe për këtë nuk jam penduar. Atë ditë kur kam parë të më príshin studion dhe kur erdhi urdhri se duhej të lija zyrat, kam marrë makinën dhe kam shkuar diku vetëm dhe ka qenë një nga ato momente, ku jam lígështuar dhe mendoja se ku gabova? Pse? Si mundet të mbyllet gjithë ajo punë? Gjithë ato struktura të ngritura në të gjithë botën në kërkim të atyre që mungonin, në kërkim të fëmijëve të zhdùkur. Të gjitha i shkàtërruan. Në fakt janë shumë “pse” që unë edhe sot nuk u jap dot përgjigje. Për mua, ai nuk ishte vetëm një emision televiziv, por ishte një mision ku ne, një grup gazetaresh po bënim diçka që nuk po e bënte as polícia. Ju jeni dëshmitarë vetë të rasteve që ne kemi gjetur.”- u shpreh Shtino.

E pyetur nëse i ka ngelur ndonjë histori në mendje, gazetarja tregoi:Si u mbyll “Njerëz të Humbur”, rrëfimi i Aida Shtinos: U kërcënova ...

“Ka shumë histori. Por sigurisht do të veçoja historitë e fëmijëve të zhdùkur. Sa shumë kemi kërkuar dhe atë periudhë pak nga pak po zbulonim atë pazëll që shoqëronte hùmbjet e tyre. Kur dëgjoj të flitet për historinë e Bleonës apo fëmijëve të tjerë, më vjen kéq që nuk bëhen kërkime në thellësi, por thjesht publikohen sa për të bërë lajm. Historia e Bleonës ka dëshmitarë dhe ata dinë gjithë të vërtetën se çfarë ndodhi me vajzën. Këtu nuk e kuptoj pse nuk vepron polícia e pròkuroria.”

Aida Shtino shtoi se mbyllja e emisionit e bëri të kuptonte se duhej një impenjim në rang shtetëror, ndaj iu fut politikës.

“Ishte një moment kur unë mendova e nisur nga emisioni, se me gjithë ato raste të hùmburish, do të duhej një impenjim më i madh në rang shtetëror. Kjo qe arsyeja pse u futa në politikë. Për të qenë një zë i atyre njerëzve që vinin tek unë dhe kërkonin ndihmë e që për vite të tëra nuk ishte bërë asgjë.”- tregoi gazetarja.Aida Shtino tregon si u mbyll 'Njerëz të Humbur' - TV Mania

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!