Ministria e Shëndetësisë ka mòhuar lajmin për vdékjen e mjekut Arjan Pushi tek spítali Inféktiv.

“Një sqarim lídhur nga pyetjet e shumta. Referuar sherbimit infektiv, lajmi i përhapur në disa media për mjékun është i pavërtetë”, sqaron ministria,

Disa media raportuan se mjéku i njohur hematolog, Arjan Prushi ka ndërruar jetë si pasojë e Covid-19, duke u bërë mjeku i parë që nuk ia doli të mbijétojë nga koronavírusi.

Lajmin për ndàrjen e tij nga jeta u raportua pasi kolegu i tij, Bernard Progini, shkroi në Facebook se pas përpjékjéve të mjékëve, Arjan Pushi nuk ka mundur që të mbijétojë.

“Prof.Dr Arjan Pushi, hématolog në departaméntin e Hématòlogjísë në Qendrën Spítalore “Nënë Tereza” pas një intùbimi të gjatë në reamínacíonin e inéektivit duke lùftuar me jetën ndaj COVID-19, u dorézua! U dorézua një mjeshtër i punës që ndër vite dha një kontribut të madh në shërbimin e hématològjísë në vendin tonë dhe mbarë trevat tona ku ka shqiptarë. Dhe edukoi profesionalisht breza mjékësh ndër vite në vendin tonë! Shpirti i tij u préhtë në paqe! Dhe ngushéllime familjarëve!”, shkruan në rrjétet sociale Bernard Progni, i afërm me mjékun Arjan Pushi.

Arjan Pushi ka disa ditë i shtruar në spítal por u vu sot në íntubím, (frymëmarrje të drejtuar).Pa asnjë sëmundje shoqëruese, futet në intubimi mjeku i QSUT-së ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!