Ditën e sotme është zhvilluar provimi i matematikës për maturantët e të gjithë vendit, i cili është edhe i treti në radhë pas gjuhës së huaj dhe gjuhë-letërsisë.

Sapo kanë mbaruar provimin, maturantët janë mbledhur sërish përpara Ministrisë së Arsimit për të rinisur pròtestën e tyre.

Ata kanë dalë me pankarta në duar dhe bëjnë thirrje me zë të lartë.Paske pi içik o jet”, protesta e maturantëve në Tiranë – A2 CNN

Të rinjtë kanë pròtestuar prej disa ditësh dhe shkak i nisjes së pròtestës u bë provimi i letërsisë.

Maturantët i kërkuan Ministrisë së Arsimit të bëjë rivlerësim të provimit si dhe të ulë pragun e notës 9 dhe 10.

Pas pròtestave të maturantëve për vështirësinë e testit të Gjuhës Shqipe, Ministria e Arsimit mori vendimin për të bërë disa lëshime.Protesta e maturantëve në Shqipëri, Meta: Provimi të shërbejë si ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!