Unioni i Shoqatave të Transportit u është rikthyer sërish protéstave ditën e sotme.
Ata janë grumbulluar përpara Ministrisë së Infrastrukturës duke shtruar kërkesat e tyre për qeverinë.

Deri tani thirrjet nuk janë dëgjuar edhe pse kjo është protésta e disatë e mbajtur para Ministrisë së Infrastrukturës.

Protéstuesit mbajnë në dorë pankarta ku shkruhet: “Duam punë, duam bukë” , por ata janë shpërndarë brenda pak minutave pasi siç u shprehën dhe ata vetë janë paralajmëruar nga polícia se grumbullimet nuk lejohen.

Sipas protéstuesve ata janë “kércënuar” me shoqërimin në komísariat. Kjo pasi, kryeministri Edi Rama njoftoi dje se do të ndalohet çdo grumbullim i mundshëm.Video) Transporti publik protestë para Ministrisë, çojnë urbanët ...

“Duam vetëm punë, po nuk u hap të na paguajë. Kemi qira, drita, ujë, kredi. Qeveria nuk na i plotëson. Kemi shumë hùmbje. Vetëm punë duam. Asgjë tjetër.”- tha një protéstues.

Drejtori i Përgjithshëm i Polícisë së Shtetit, Ardi Veliu ka urdhëruar sot gjithë strukturat polícore që mos lejojnë kategorikisht asnjë tubim apo grumbullim ndryshe do ketë masa.

“Ne duam të drejtat tona të na paguajnë, ose të hapin transportin publik. Çfarë do bëjmë ne me 400 mijë lekë, le të vijë Edi Rama t’ja jap unë 400 mijë lekë dhe të jetojë ai. Ne duam që të plotësohen kushtet tona që kërkuar. Na ka vajtur thíka në fyt nuk mund të durojmë dot më. Ne do të vijojmë që të protéstojmë çdo ditë, deri në fund le të përplàsemi me polícinë. U hap “Air Albania”, pse mos të hapemi dhe ne. Janë shumë punëtorë që shkojnë në punë, po lodhen njerëzit rrugëve duke ecur në rrugë. Qeveria të pranojë kërkesat e shoqatave të tranportit. Nëse nuk plotësohet kushtet tona, do bëjmë grévë këtu do ngremë dhe çadër. Nuk do bëjmë protéstë për partitë, por për fëmijët tanë”, u shprehën disa përfaqësues në protéstë. /Gazetareforma.com

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!