Ministria e Shëndetësisë njofton me hídhërim të théllë ndàrjen nga jeta të profesorit të Fakultetit të Mjekësisë Arjan Pushi, i cili, referuar shërbimit inféktiv, ndërroi jetë pak momente më parë në spítalin Inféktiv, i prékur nga COVID19, pavarësisht përpjékjes maksimale të stafit mjekësor.

Prof. Arjan Pushi ka patur një karrierë të spikatur në fushën e hématologjísë dhe ka përgatitur shumë breza studentësh të Mjekësisë.

Ministria e Shëndetësisë i shpreh ngushéllime familjarëve dhe miqve të profesor Arjan Pushit.Pa asnjë sëmundje shoqëruese, futet në intubimi mjeku i QSUT-së ...

Lajmin për ndàrjen e tij nga jeta u raportua pasi kolegu i tij, Bernard Progini, shkroi në Facebook se pas përpjékjéve të mjékëve, Arjan Pushi nuk ka mundur që të mbijétojë.

“Prof.Dr Arjan Pushi, hématolog në departaméntin e Hématòlogjísë në Qendrën Spítalore “Nënë Tereza” pas një intùbimi të gjatë në reamínacíonin e inéektivit duke lùftuar me jetën ndaj COVID-19, u dorézua! U dorézua një mjeshtër i punës që ndër vite dha një kontribut të madh në shërbimin e hématològjísë në vendin tonë dhe mbarë trevat tona ku ka shqiptarë. Dhe edukoi profesionalisht breza mjékësh ndër vite në vendin tonë! Shpirti i tij u préhtë në paqe! Dhe ngushéllime familjarëve!”, shkruan në rrjétet sociale Bernard Progni, i afërm me mjékun Arjan Pushi.

Arjan Pushi ka disa ditë i shtruar në spítal por u vu sot në íntubím, (frymëmarrje të drejtuar).

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!