Edhe sot maturantët kanë dalë duke protéstuar para Ministrisë së Arsimit.

Ata shprehen se provimi i Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe nuk ishte aspak normal dhe nuk përputhej me përgatitjen që ata kishin bërë përgjatë vitit.

Ndryshe nga ditët e tjera maturantët kanë bllòkuar rrugën e Durrësit duke i drejtuar ministrisë dy kërkesa: rivlerësimin e provomit dhe uljen e pragut të notës 9 dhe 10.Maturantët në protestë që prej mëngjesit, Ministria e Arsimit jep ...

Ajo që u vu re ditën e sotme është numri më i pakët i nxënësve që protéstonin, kjo pasi sipas tyre, disa janë kércénuar duke u marrë emër dhe mbiemër për t’u bërë ulje në nota.

Pasi janë thirrur tre përfaqësues të tyre për të dialoguar në Ministri, nxënësit sot i kanë dorëzuar edhe një draft me 10 pika, duke i lënë kohë ministres deri sot në mesnatë për t’i dhënë zgjidhje problemit të tyre.

“Ne kemi kërkuar që të bëhet dorëzimi në ministrinë e arsimit, ne sapo kemi mbaruar dhe proceduar të gjitha gjërat e duhura, tani është lënë afat deri në përfundim të ditës së sotme për përgjigje, nëse ku ka një përgjigje do të pasòhen me pròtesta të tjera. Gjithçka të bëhet transparente dhe e drejtë”, tha një nga përfaqësueset e maturantëve.Provimi i Gjuhës Shqipe/ Maturantët sërish në protestë para ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!