Erion Veliaj ka paralàjmëruar sot kompanitë e transportit në Tiranë se do të hùmbasin licencën nëse nuk nisin menjëherë shërbimin.

Në një kohë që transporti publik, në Tiranë ka mbetur pézull pas kushteve të vendosura nga Shoqata e Transportit, kryetari i Bashkisë ka kércénuar operatorët me héqje licence nëse nuk nisin punën.

“Bashkia e Tiranës i ka plotësuar të gjitha kërkesat e kompanive të autobusëve. Mund të vazhdojnë débatet me ministrinë, edhe unë dua të vazhdoj një diskutim me ministrinë sepse duhen subvencíonuar studentët, duhen subvencionuar personat me aftësi të kufízuara, duhen subvencíonuar veteranët; por, ky diskutim mund të vazhdojë fare mirë duke nisur punë. Unë do të jem avokati i tyre, por në momentin kur ata thonë: ‘O të gjitha, o rashë e vdíqa’, ju garantoj se disa kompani do hùmbasin licencën e transportit në Bashkinë e Tiranës”, u shpreh ai.Erion Veliaj 🚴‍♂️🌳⚽️🇦🇱 on Twitter: "Nje epoke e re per ...

Kreu i Bashkisë nënvizoi se nuk do të ketë asnjë tolerim për askënd që ténton të bllòkojë qytetin dhe prova për këtë është Unaza dhe Teatri, ku puna po vijon.

“Kush i vë në dyshím këto që po them, le të kthehet te Astiri ose te Teatri dhe të shohin a e mbajmë apo jo. Ne jemi qytetarë sepse zgjedhim të flasim si qytetarë dhe të sillemi si qytetarë. Por, kur dikush bllòkon rrugën dy vjet, kur dikush bllòkon teatrin dhe e zàpton tre vjet, kur dikush thotë: ‘Nuk dua ta nxjérr autobusin’, ndërkohë që kërkesat i plotësohen 100%, kjo është të mbash qytetin péng. Këtë qytet nuk e ka mbajtur sot péng askush në këto 5 vite dhe kjo është arsyeja pse ky është paralajmërimi i fundit. Nëse operatorët nuk dalin, fare mirë hùmbasin licencën, e cila do të hidhet në treg dhe vjen e merr një operator tjetër”, deklaroi Veliaj, duke shtuar se në këtë periudhë sakrificash të gjithë duhet të bëjnë maksimumin.

Sektori i tranpsortit është një ndër më të prékurit në vend nga kríza ekonomike pas pandemisë. Administratorët e autobusëve këmbëngùlin që të rimbursohen për të gjithë ata qytetarë që përfitojnë transport falas dhe për të gjitha vendet që do të rrinë bosh, pasi sipas protokollit, lejohet qarkullimi vetëm me 70% të kapacitetit.Image may contain: one or more people

Kërkesave të tyre iu shtohet gjithashtu edhe heqja e akcízës për naftën dhe për TVSH-në gjatë të gjithë vitit 2020:

“Nuk nisim punën pa u plotësuar 4 kërkesat tona. Kërkojmë héqjen e akcízës për naftën dhe të TVSH-së për 2020. 90 % e shoqatave që ne përfaqësojmë, nuk do të punojnë. Protokolli i sigurisë i pazbàtueshëm, duhet të ndryshojë. Rimbursim për vendet që do jenë bosh për shkàk të protokollit. Rimbursim në burim për ata që përfítojnë transportin falas”, mësohet të kenë thënë administratorët e autobusëve.

Ndërkohë, Transporti Publik Ndërqytetas u rihap më 23 qershor pas 3 muajsh i bllòkuar. Por drejtuesit e autobusëve shprehen se kanë udhëtuar me fare pak pasagjerë në drejtim të Tiranës. Sipas tyre, nga një kapacitet me 20 pasagjere, mezi kane gjetur deri ne 4 persona, dhe kjo e bën të pamundur të udhëtojnë.Ndërpritet plotësisht transporti publik, Veliaj: Do nënshkruaj ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!