Dafina Zeqiri pranoi se ka lùftuar me déprésionin dhe ànkthin dhe madje ka folur dhe me një psíkologe për shëndetin e saj mendor.

E ftuar në NIN në Klan Kosova, këngëtarja tregoi se déprésioni është shumë gjë normale, dhe ne duhet ta ndihmojmë njëri-tjetrin.

Por edhe pse ne shqiptarët e kemi fiksim shprehjen “shëndeti i pari”, sërish kur bëhet fjalë për ànkthin e déprésionin, mundohemi ta fshéhim, theksoi ajo.𝕯 𝖆 𝖋 𝖎 𝖓 𝖆 Love you! Photo shared by 𝕯 𝖆 𝖋 𝖎 𝖓 𝖆 on June 08, 2020 tagging @arber_bytyqi_mua, @drenushaxharra, and @jetonbylykbashi. Image may contain: 1 person, standing, night, child and outdoor

Madje këngëtarja tregoi edhe një bisedë me psíkologen e saj e cila ishte çuditur që Dafina po i shkonte në zyrë, duke qenë figurë publike:

“Është shëndet më së pari, kur ti thua që shëndeti është i pari, shëndeti para punës, kjo është pika më e rëndësishme e shëndetit dhe për të thonë ‘mos fol’. Kur e çova në interes për të gjetur një psíkologe për të folur me të, ajo u çudit. ‘Pse po më vjen në zyrë, je fytyrë publike’! Le të më shohin, kjo është njësoj sikur shkon te mjeku për dhímbje koke, lùkthi apo të ka zënë koronavírusi”.

Këngëtarja tha se është shumë mirë të hapesh te psíkologu për gjërat që nuk mund të hapesh me të tjerët.𝕯 𝖆 𝖋 𝖎 𝖓 𝖆 Fun time catching up with @alaudinhamiti Its been a while.... #nin Photo shared by 𝕯 𝖆 𝖋 𝖎 𝖓 𝖆 on June 07, 2020 tagging @alaudinhamiti, and @jetonbylykbashi. Image may contain: 2 people, people standing, shoes and outdoor

“Je duke kaluar një déprésion ose ànkth dhe nuk po gjen një muhabet të përbashkët me familjen, kur nuk ndihesh i shlirë të flasësh, si víktíma 14-vjecare (e abùzimit séksùal), tùtesh s’ke si të shprehesh, kanë për të gjykùar. Ne duhet të tregojmë që duam të ndihmojmë njëri-tjetrin. Krejt ata që e kanë kaluar déprésionin është diçka shumë normale”.

Ajo tha se ka krijuar grupe me fansat me të cilët flet hapur për gjërat private në jetën e saj dhe e kundërta, ata i flasin për jetën e tyre, dhe asgjë nuk del jashtë atij grupi.

Këto grupe në një farë forme, duken si psíkologë virtualë, pasi asgjë s’del jashtë tyre!

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!