Burime të sigurta pranë Ministrisë së Shëndetësisë bëjnë me dije se janë 77 raste pozitive me covid-19 në 24 orët e fundit në vendin tonë.

Ndërkohë kujtojmë se edhe dje rastet ishin të larta, 78 të tilla, ndërsa Ministria e Shëndetësisë apelon që çdo qytetar të tregojë kujdes me ruajtjen e higjienës personale, me mbajtjen e distancës fizike, vendosjen e maskës në ambiente publike.Albania Confirms First Coronavirus-Related Death | Balkan Insight

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet të gjithë qytetarëve të respektojnë masat e vendosura, ndërsa bizneset të zbatojnë protokollet e miratuara të sigurisë.Qytetarë, mbani duart të pastra dhe mos e prékni fytyrën.Lani duart sa më shpesh për të paktën 20 sekonda.

Ruani distancën fizike në ambientet publike.Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni màskë apo bàrrierë mbrojtëse. Bizneset të sigurojnë vazhdimisht elementët e higjienës si sapun, letër për pastrimin e duarve, dezinféktantë. Siguroni ajrosjen e mire, pastrimin dhe desinféktimin e ambjenteve të punës. Përdorni màskat apo barrierat mbrojtëse gjatë kohës që u shërbeni qytetarëve. Task fòrca anti-covid nuk do të tolerojë shkélje të rregullave të sigurisë duke e konsideruar rrézik për shëndetin e qytetarëve. Mininistria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet qytetarëve të shmangin vendet me grumbullime, pasi janë burim për përhapjen e inféksionit”, ishte thirrja e ministrisë dje.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!