Pas vlerësimit të situatës epídemiologjike në vend, është vendosur të shtýhet hapja e transportit publik që ishte parashikuar për në datë 15 qershor.

Sot zëvendësministrja e Shëndetësisë, tha në një njoftim për shtypin se është vendosur shtýrja me një javë e transportit publik, i cili shihet si një shërbim me rísk të lartë në një kohë që rastet me COVID-19 në vend janë rritur.

Mira Rakacolli bëri thírrje për respektimin e rregullave të distancimit fizik dhe të higjienës personale.Transporti publik nuk nis në datën 15 qershor - Syri Kosova ...

Më herët, edhe Unioni i Shoqatave të Transportit Publik deklaroi se nuk i kanë kapacitetet e duhura për të rifilluar transportin në linjat kombëtare. Gjithashtu, përmendet fakti se është e pamundur të opérohet me fatorinot.

Për më tepër, ata kërkojnë héqjen e akcízës dhe taksave për karburantin, heqjen e TVSH-së së transportit gjatë vitit 2020, si dhe TVSH-ja për transportin të shkojë 6% në vitin 2021.

Deklarata e Plotë:

Siç jeni në dijeni, javën e fundit ka patur rritje të numrit të të inféktuarve në vend dhe për të analízuar situatën epídemíologjike është mbledhur sot Komiteti Teknik i Ekspertëve.S'kemi mundësi financiare”- Shoqata e Transportit: Nuk rifillojmë ...

Ne vlerësojmë se kjo rritje e numrit ka ardhur si pasojë e uljes së vigjilences, shkujdesjes dhe mos respektimit të rregullave të distancimit fizik në aktivitetet e jetës së përditshme.

Gjithsesi, pas shqyrtimit të të gjithë treguesve në rastet e reja ditore, situtën në spítale dhe pacíentët në térapi inténsive, Komiteti Teknik vlerëson se situata mbetet e kontrolluar.

Sa më sipër, kemi vendosur të mos ketë hapa prapa në strategjinë e rihapjes, por për më shumë siguri, në kushtet aktuale, kemi vendosur të shtýhet për të paktën një javë hapja e transportit publik, si një shërbim me rísk të lartë në këtë situatë epídemíologjike.Shoqatat e Transportit: Nuk rifillojmë punën të hënën nëse nuk ...

Ecja përpara është në dorën tonë, ndaj nuk mundet të sfidojmë rregullat, duhet vetëm ti zbatojmë ato, të ruajmë njëri- tjerin, të moshuarit, të ruajmë distancimin fizik, higjenën personale, të përdorim maskat apo barrierat mbrojtëse në vendet e mbyllura, aty ku nuk mund të sigurohet distancimi fizik si dhe një apel për të gjithë aktivitetet e biznesit, të zbatojnë protokollet sipas nivelit të riskut.

Ne do të vijojmë monitorimin e situatës, dhe gjithashtu do vijojmë punën intesivisht nëpërmjët inspektorëve të Task-Fòrcës kundër COVID19, për të siguruar zbatimin e plotë të rregullave dhe protokolleve të sigurisë, por nevojitet akoma me shumë përgjegjësi për të mirën e përbashkët. Të vijojmë të kemi të njëjtën përgjegjësi si në fazën e parë, në mënyrë që edhe këtë fazë, ta kalojmë po me aq sukses.Shtyhet hapja e transportit publik: Ja data e re kur do të nisë ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!