20 qershori njihet si “Dita Botërore e Refugjatëve”, si një ditë që jep mundësinë për të parë në një këndvështrim tjetër këtë pròblematikë globale.

Këtë ditë e ka kujtuar edhe babai i Dua Lipës, Dukagjin Lipa, i cili ka shpërndarë mbrëmjen e djeshme në Instagram disa foto gjatë lùftës me Serbinë të 21 viteve më parë, si edhe foto ku shfaqet Dua Lipa me fëmijë emigrantë.

Në foto e parë shihen emigrantët shqiptarë të Kosovës të cilët ishin të detyruar të largoheshin nga shtëpitë dhe vendi i tyre, pas asímilimit që téntoi t’i bënte Serbia.

Dje ne kujtuam kohën kur para 21 vitesh mbi 1 milion shqiptarë të Kosovës u nxòrrën nga shtëpitë dhe u larguan nga vendi i tyre, si shkak i fushatës brùtale të spàstrimit etnik nga fòrcat serbe në Kosovë. Në të gjitha “Ditët Botërore të Refugjatëve”, dhe në çdo ditë tjetër ne do të jemi pranë refugjatëve dhe njerëzve të shtýpur në vùajtjen e tyre. Shpërndàni dashuri, jo lùftë.Dukagjin Lipa Yesterday we were reminded of a time 21 years ago when over 1 million Albanians from Kosovo were forced out of their homes and chased out of their country, during brutal ethnic cleansing campaign carried out by Serbian forces in #Kosovo 
On every #WorldRefugeeDay and any other given day we will stand by the oppressed and refugees in their plight. 
Make Love Not War ☮️ ✌️ Photo by Dukagjin Lipa on June 23, 2020. Image may contain: one or more people

Ky postim është shpërndàrë më pas nga Dua Lipa, e cila u ka treguar mbi 47 milionë njerëzve që e ndjekin situatën e tmérrshme në të cilën ndodhej vendi i saj dikur dhe padyshim peripecitë e saj si emigrante.

Ndonëse Dua ka lindur në Britani të Madhe, pasi prindërit e saj emigruan gjatë lùftës, në 2006 ajo është rikthyer në Kosovë, për tu larguar më pas sërish drejt Mbretërisë së Bashkuar ku edhe arriti majat.

Dua nuk e ka fshehur kurrë prejardhjen e saj dhe padyshim postimi i fundit na e bëri zemrën mal.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!