Një mjek shqiptar që ishte në mesin e grupit të bluzave të bardha që u dërguan në Itali për të ndihmuar shtetin fqinj në lùftën kundër koronavìrusit, ka treguar sesi qëndron e vërteta për festën që u kushtoi një gjòbë prej 500 eurosh/personi.

Në një intervistë për JavaNews, mjeku Orges Haruni u shpreh se nuk pati festë, por një grup prej 7-8 personash ishin mbledhur bashkë ashtu siç rrinin çdo ditë pas kthimit nga puna në spìtal.

Ai u shpreh se shumë shpejt do të kthehen me kokën lart në Shqipëri, pasi misionin e mbaruan me sukses.500 euro gjobë se festuan në hotel, flet mjeku shqiptar në Itali ...

Është përfolur në media për një festë natën e fundit në hotel. Si qëndron e vërteta?

Nuk ka patur festë, por një grup prej nesh prej 7-8 vetash, siç ishim çdo ditë bashkë që bënim rrugën për në spìtal, po ashtu edhe rrinim bashkë cdo ditë.

Morëm përgjigjen e tamponëve që rezultuam të negativë dhe për ne dhe familjet tona ishte një gëzim i madh.

Këtë sakrificë që bëmë në emër të popullit shqiptar për popullin mik italian me të cilën shumë prej nesh kanë lidhje të forta, në fund, rezultoi e suksesshme, sepse kemi ndihmuar në shpëtimin e jetëve, me këtë mision humanitar, por edhe ne jemi shëndosh e mirë dhe kthehemi të qetë në shtëpi, pranë familjeve tona. Kthehemi me kokën lart.Flet mjeku shqiptar që shkoi në Itali: Nuk ka pasur festë, por u ...

Si ishte dita e fundit në spìtal?

Emocionuese. Kur dolëm dua të them se përveç spìtalit që na nderoi duke na përgëzuar për punën, ishin mbledhur një grup i madh qytetarësh para spìtalit që na kanë duartrokitur.

Kur mbajtëm flamujt shqiptar, italian dhe atë të regjionit të Lombardisë para spìtalit, të gjithë së bashku, ishte shumë emocionuese.Ne nga spitali, ju nga shtëpia i heqim kurorën këtij virusi ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!