Kryeministri   njoftoi dje hapjen e plazheve më datë 1 qershor për hotelet dhe në 15 qershor plazhet publike, por me rregullat e reja të qeverisë duket se operatorët turistikë janë ende të paqartë.

I ftuar në studion e Ora News, Fatos Çerenishti operator turistik, bëri thirrje për të ndihmuar këtë sektor, dëmet në të cilin janë të konsiderueshme.

”Démet në këtë industri janë shumë të mëdha. Nëse do të nisim një orë e më parë turizmin, mendohet që do të kapim 20-30% maksimalja 50% e punës që është bërë në 2019. Aktualisht janë ndërprérë të gjitha kontratat e garancisë që kemi pasur me agjenci prestigjioze si polake, skandinave e gjermane.”Fatos Cerenishti, pionier i turizmit të mirëfilltë shqiptar ...

Pasi kryeministri Rama tha se mbyllja gjatë fundjavave do të vijojë për të paktën dy javë, kufizimi i lëvizjes dhe mungesa e transportit pubik janë një problematikë më vete për sektorin e turizmit.

“Turisti vjen të premten por nuk ikën dot të dielën. Po negociojmë që të lejohet lëvizja të dielave. Polìcia te lejoje lëvizjen nëse kanë një dokument nga hoteli ku kanë qëndruar”

Distancimi i çadrave do penalizojë 20-30% operatorët turistikë por ata shprehen të vendosur se do të zbatojnë të gjithë protokollin e ministrisë së Shëndetësisë.cadrat-plazh-6 - Korrieri

Edhe Kliton Gërxhani kryetar i Shoqatës së Tur-operatorëve ka deklaruar sot në një intervistë për Abc News se është e pakuptimtë hapja e plazheve, kur ende nuk dihet si do veprohet në fundjava.

“Ka vendime shumë të nxituara që nuk janë marrë nga ekspertët e duhur jemi në pritje dhe në kàos. Askush nuk mund të ndalohet të largohet nga mbyllja mes katër mureve pasi njerëzit po strésohen.Këto duhet të jetë fokusi kryesor dhe ne jemi të pakënaqur nuk është e thënë vetëm plazhet pasi kjo është vetëm një kategori”.

Sipas tij, është e pakuptimtë që karantina të vazhdojë dhe shqiptarët apo të huaj duhet të rrinë të mbyllur 14 ditë.Turizmi Shqiptar / Albanian Tourism - Kliton Gërxhani: 01/01/2011 ...

“Janë të pasaktë e të paqartë ne duam një datë ekzakte,në datën 1 të hapen kufijtë tokësore me tre kater vende por të saktësohet edhe heqja e karantina se nëse do vazhdojë dhe shqiptarët apo të huaj duhet të rrinë të mbyllur 14 ditë atëherë kjo s’ka kuptim.”

Sektori i turizmit është dëmtuar rëndë pasi 70% e turistëve i kanë anuluar prenotimet dhe pjesa tjetër është ende pezull.

Në një intervistë për iconstyle.al, kreu i Shoqatës së Turoperatorëve dhe Agjencive Turistike, z. Rexhep Kasmi tha se shoqata e turoperatorëve i ka sytë te shqiptarët dhe se i ka propozuar qeverisë një lloj bonusi për pushuesit vendas, në formën e rimbursimit të taksave në faturat e ujit dhe dritave.Nga dëmet e jashtëzakonshme tek pushimet verore 2020: Ç'duhet të ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!