Blendi Shahu, 23 vjeçari i cili është bërë një figurë e njohur e mediave sociale pas fotos së përléshjes me polìcinë gjatë protéstës për Teatrin Kombëtar, ka treguar se çfarë ndodhi atë ditë.

Në një intervistë për Zërin e Amerikës ai theksoi se qëndrimi i tij ishte krejt paqësor dhe nuk pati në asnjë moment kundérshtim të urdhrave të polìcisë.

“Qëndrimi ynë aty ishte krejt paqësor. Madje ishim në momentet e fundit të protéstës simbolike, dhe për pak minuta do të iknim vet, por polìcia erdhi dhe na largoi me fòrcë. Ne nuk e kundërshtuam me fòrcë polìcinë. Ishim të ulur paqësisht në rrugë për të shprehur simbolikisht një mendim tonin. Ka dhjetëra filmime që tregojnë se ne ishim aty krejt paqësorë”, raporton Zeri i Amerikes.Studenti Blendi Shahu flet për VOA një ditë pas prangave të ...

Blendi thotë se shémbja e ndërtesës së Teatrit Kombëtar ishte një gabim pasi ishte një ndërtesë e trashëgimisë kulturore të popullit shqiptar.

“Unë vet personalisht nuk kam patur shumë mundësi të shkoj te Teatri dhe ta ndjék protéstën bashkë me Aleancën për Mbrojtjen e Teatrit. Me aq sa kam patur mundësi i kam mbështetur ata moralisht, edhe në bisedat me miq e shokë, sigurisht. Ajo ishte një ndërtesë e vjetër e trashëgimisë kulturore. Çdo ndërtesë e hershme e trashëgimisë kulturore është e padrejtë të prìshet. Shpresojmë të mos kemi më ngjarje të tilla”

Sipas studentit polìcia ka abùzuar me pozitën e vet në ato momente. Ai refùzoi t’i tregonte para kameras shénjat e pràngave nëpër kyçet e duarve, sepse tha që shokët e tij i kishin më keq plàgët dhe gjurmët e ndërhyrjes së polìcisë.VOAL

“Është një abùzim i polìcisë ndaj gjithë atyre protéstuesve. Nuk besoj se atje ka pasur protéstues jopaqësorë. Miqtë e mi që ishin aty asnjë nuk është jopaqësor. Ne jemi artistë, student të arteve’.

Blendi shtoi se në atë tubim të pasdites afër parkut Rinia pjesa më e madhe ishin rreth 20 vjeçarë, dhe ndërhyrja e polìcisë nuk përputhej me sjelljet paqësore të studentëve. 23-vjeçari kërkoi ndihmë për veten dhe të tjerët që po hétohen, sepse të gjithë ishin aty për kulturën.

“Shpresoj se të gjithë ne që po akùzohemi dhe do të dalim para gjykatës duhet të na ndihmojë dikush. Ne ishim aty për Teatrin dhe më shumë se Teatrin, ishim për kulturën. Nuk mund të lihemi pa mbështetje as unë që hétohem në gjendje të lirë as të tjerët që janë ende nëpër qeli. Dikush duhet të na ndihmojë”.Tiranë, studenti i arteve flet për arrestimin e tij në protestë

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!