Prej shpérthìmit të koronavìrusit në vendin tonë pjesa më e madhe e bizneseve kanë qëndruar të mbyllur.

Disa prej tyre me lehtësimin e masave kanë nisur hapjen graduale, por një prej sektorëve më fitimprurës, ai i lokaleve vazhdon ende të qëndrojë i mbyllur.

Qeveria ka paralajmëruar hapjen e tyre pas 18 majit, por bëhet fjalë për restorantet dhe baret e hapur në natyrë, çka nënkupton se një pjesë e madhe e tyre do të nisin modifikimet për t’u përshtatur me rregullat e reja dhe rrjedhimisht me shpenzime të mëdha.Mbyllen lokalet e natës/ Policia në aksion për të mbyllur ...

Në një komunikim me përfaqesuesin e shoqatës së bareve dhe restoranteve, iconstyle.al mesoi se krìza ekonomike do të shkàktojë një dëm të madh në këtë sektor.

Parashikohet që 30-50% e ketyre bizneseve mund te mbyllin dyert pasi nuk do të mbulojnë dot shpenzimet.

Kjo sjell një dém edhe më të madh për xhepat e punëtorëve, pasi e gjitha përkthehet në një ushtri të papunësh dhe në një humbje jashtëzakonisht të madhe për këtë sektor.Tiranë & Durrës: Do të mbyllen TË GJITHA baret, restorantet dhe ...

Ndonëse gjatë kësaj periudhe të vështirë pronarët janë pérpjekur të mos largojnë nga puna të punësuarit, sidomos ata që kanë vite dhe janë familjarizuar, ata në rast se s’do të ketë mbështetje për këtë sektor do jenë të detyruar të bejnë shkurtime.

Një shqétësim tjetër për pronarët e bizneseve të këtij sektori është edhe kufizimi i orarit, pas rihapjes ata do të qëndrojnë të hapur deri më orën 17:30.

Për këtë çështje, mësohet se shoqata e bareve, restoranteve dhe club-eve që deri më tani ka ngritur disa herë zërin, do të dalë sërish me nje deklaratë.Masa drastike për lokalet që tregtojnë pije për të rinjtë nën 18 ...

“Shoqata do të dalë sërish me një deklaratë që po merr formën e një proteste virtuale, për të kërkuar rishikim të kufizimit të orarit”, tha përfaqësuesi i shoqatës.

Së fundmi kryetari i sektorit të hoteleve, Zak Topuzi kërkoi publikisht një paketë të 3-të urgjente për baret dhe restorantet, të cilët janë godìtur dhe do të godìten nga pandemia e koronavìrusit.

Shoqata ka pasur një takim të rëndësishëm me ministrin e Sipërmarrjes, Eduart Shalsin, ndërsa në javët në vazhdim parashikohet që shoqata të ketë takim me ministrin Arben Ahmetaj dhe ministren e Financave Anila Denaj, ku shpresohet se do t’i japin zgjidhje kësaj situate tepër të réndë.Koronavirusi/ Mbyllen masivisht lokalet në Elbasan, policia ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!