Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, CRCA ka kërkuar shkarkimin e kryepolícit Ardi Veliu.

Në një reagim pas videos kur Veliu justifikonte dhùnimin e 15-vjeçarit me kulturën familjare që kishte marrë nga nëna e tij, CRCA shkruan se efektivi ka kryer 4 shkélje të rënda të ligjit.

Ai ka shkélur ligjin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, ka thyer Kodin Pénal, Ligjin për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Ligjin për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve.Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve thirrje Ramës ...

CRCA shton se sjellja e paligjshme e z. Veliu, përpara Komisionit Parlamentar është një goditje institucionale për Polícinë e Shtetit dhe një ftesë e hapur për çdo punonjës polície për të shkélur ligjin me çdo mënyrë dhe çdo mjet.

Reagimi i plotë!

Veliu shkél rëndë 4 ligje të Shtetit Shqiptar. Paligjshmëria nga ana e polícisë vijon edhe sot!

Tiranë, 29 Maj 2020 – Sot në Komisionin Parlamentar të Sigurisë, Drejtori i Përgjithshëm i Polícisë Ardi Veliu, ka përvijuar marrëzinë institucionale të rradhës duke kërkuar të mbrojë dhùnën polícore dhe trajtimin johuman të një fëmije 15 vjeçar nga ana e punonjësve 10 ditë më parë.

Sikur të mos mjaftonte kjo ngjarjen rëndë e 16 Majit, Drejtori i Përgjithshëm i Polícisë së Shtetit, mori përsipër të denigrojë publikisht, në shkélje të hapur me Kushtetutën e Shqipërisë, konventat ndërkombëtare dhe ligjet e vendit (Kodi Pénal, Ligji për Mbrojtjen e të Dhënave Personale, Ligjin për Mbrojtjen nga Diskriminimi, Ligjin për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve), nënën që ka dalë publikisht në mbrojtje të fëmijës së saj.Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve | Qendra për Mbrojtjen e ...

Veliu, në këtë komision duke kërkuar të justifikojë dhùnën e polícisë ndaj 15 vjeçarit ka publikuar një video të nënës së tij gjatë xhirimeve të një filmi, duke gjykuar se kjo është mënyra me të cilën fëmija edukohet dhe duke dashur të quajë të drejtë edhe dhùnën e ushtruar nga punonjësit e polícisë.

Për më tepër, edhe pse thirrja e nënës së fëmijës ishte që Polícia e Shtetit dhe institucionet shqiptare të vendosnin përpara ligjit çdo shkélës të tij, përgjigja e Drejtorit të Polícisë së Shtetit, në emër të institucionit që ai përfaqëson, është e gjitha në kundërshtim me ligjet e Shqipërisë. Drejtori i Përgjithshëm i Polícisë së Shtetit përgjatë këtij komisioni ka vijuar të sulmojë on-line nënën e djalit duke sugjeruar se fëmija ka një prejardhje nga një familje e paedukuar dhe si i tillë duhej të ishte edhe reagimi i punonjësve të polícisë së shtetit.

CRCA, shprehet thellësisht e indinjuar pasi, sjellja e paligjshme e z. Veliu, përpara Komisionit Parlamentar është një goditje institucionale për Polícinë e Shtetit dhe një ftesë e hapur për çdo punonjës polície për të shkélur ligjin me çdo mënyrë dhe çdo mjet.

CRCA Shqipëri, i drejtohet me këtë kërkesë urgjente Kryeministrit të vendit z. Rama, për të shkakruar menjëherë Prejtorin e Polícisë dhe për të kërkuar një ndjesë publike jo vetëm ndaj fëmijës të cillit iu shpërndanë pamjet disa ditë më parë, se si goditej nga një punonjës polície, por edhe ndaj nënës së tij e cila etiketohet nga përfaqësuesit e shtetit si e padenjë si prind.

Këto deklarata, vijojnë të tregojnë realitetin se në Shqipëri, të drejtat e fëmijëve jo vetëm nuk mbrohen nga institucionet ligjzbatuese, por edhe arrijnë deri aty sa të përgojohet deri në marrëzi edhe edukimi dhe prejardhja familjare e një fëmije.Dhuna e policisë ndaj 15-vjeçarit/ Ardi Veliu publikon një video ...

Paligjshmëria nga ana e políciisë ka vazhduar dhe vijon të dëmtoje jetën mirëqënien dhe të drejtat e një fëmijë e15 vjeçar. Tashmë është bërë e zakonshme në Shqipëri, mosndëshkimi i të gjithë zyrtarëve publikë që shkélin ligjin më të dy këmbët dhe dhùnojnë të drejtat e njeriut.

Në 16 Maj, CRCA Shqipëri reagoi menjëherë sapo mori dijeni për dhùnën që u ushtrua ndaj një djali 15 vjeçar në Tiranë. Ngjarja ishte tepër e rëndë dhe paraqiti modelin e një fòrce polícore që nuk respekton të drejtat e fëmijëve, dinjitetin e qenies njerëzore. CRCA, kërkoi pezullimin e menjëhershëm të punonjësve të polícisë dhe nishen e hetimeve të pavaruar për këtë ngjarje.

CRCA dënon ashpër çdo lloj forme të dhùnës ndaj fëmijëve, dhë kërkon që polícia e shtetit të tregojë statusin e saj në mbrojtje të të drejtave të fëmijëve dhe në respekt të qënieve njerëzore. Për një vend që kërkon sa më parë të hapë negociatat me Bashkimin Europian, kjo ngjarje vetëm e largon Shqipërinë dhe shqiptarët nga ëndrra e tyre për të qënë pjesë e Europës.Ardi Veliu justifikon dhunën e policisë ndaj 15-vjeçarit/ Nxjerr ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!