Një ditë pas shémbjes së Teatrit Kombëtar, kryebashkiaku Erion Veliaj ka folur për projektin e diskutuar të kullave që mund të përfshijë teatri i ri.

Në një intervistë në emisionin “Opinion”, kryebashkiaku tha se askush nuk mund të péngojë bashkinë të zhvillojë pronat e saj. Ai e quajti teatrin pronë të bashkisë dhe jo një monument kulture dhe tha se vendimi që Teatri Kombëtar të mos hynte në godinat e mbrojtura është vendosur nga Bujar Leskaj.

Sikur të mos ta kishte dhënë vetë vendimin për prìshjen e tij, Veliaj u shpreh se ndjen kéqardhje për teatrin, madje ka marrë me qindra mesazhe mallkìmesh në telefon për këtë çështje, raporton Opnion.al.Fevziu: A ishte veprim prej skuthësh? Veliaj: Edhe 100 herë të ...

Fevziu: A më garantoni, jo mua qytetarërve, që në vijim të këtij teatri nuk do vazhdojnë kullat e parashikuara fillimisht ?

Veliaj: Janë dy projekte më vete.

Fevziu: A, ai është projekt që do të vazhdojë?

Veliaj: E para e punës askush nuk ta të drejtë t’i thotë bashkisë të mos zhvillojë pronat. Bashkia mund të bëjë aty një hotel dhe t’ia shesi Sofitelit apo Hiltonit. Mund të bëjë një shkollë, mund të bëjë një park, është e drejta e bashkisë të zhvillojë pronat dhe kjo historia më garanto ti mua…..

Më pyet tani se çfarë do të bëjmë me kullotat në Kashar. Sapo ju provova që kjo bashki ka 5 fishuar buxhetin. Po si është rritur buxheti vetëm nga taksat? Nga fuqìa e kësaj bashkie për të mos lënë hapësirë pa shfrytézuar.Veliaj: Kemi evakuuar me kujdes çdo send me vlerë nga Teatri ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!