Prishtina e ka gjetur zgjidhjen për transportin publik. Nga dje në kryeqytetin e Kosovës urbanët kanë nisur punën me orar të plotë, por me disa rregulla për të kufìzuar numrin e qytetarëve që udhëtojnë për të ndaluar përhapjen e koronavìrusit.

Kryetari Shpend Ahmeti ka treguar përmes fotove sesi do të udhëtojnë qytetarët në Prishtinë nga sot e tutje, me indikacone se ku mund të ulen duke lënë një sedilje bosh dhe pozicionet se ku mund të qëndrojnë në urban.Image may contain: one or more people

Numri maksimal i qytetarëve në urban do të jetë 20 dhe nuk do të lejohet hyrja pa maska. Nëpër urbanë janë vendosur dezinféktantë dhe të gjithë njerëzit duhet të kenë një vërtetim që janë në punë ose të udhëtojnë në orarin e lejuar të daljes.

“Mirëdita Prishtinë! ☀️Image may contain: one or more people and people sitting

Javën po e fillojmë me lehtësim të mëtutjeshëm të qarkullimit dhe hapje graduale të disa bizneseve.

Prej sot, me orar të plotë po opérojnë edhe autobusët e Trafikut Urban por me rregulla të reja dhe numër të kufizuar të udhëtarëve në 20. Përtej masave mbrojtëse kundër #covid19 që po zbatohen në çdo autobus, secili udhëtar duhet të ketë edhe maskën.

Bashkë do ia dalim. Javë të mbarë dhe shëndet!#prishtina 💙”Image may contain: one or more people

E ndërkohë që Prishtina e gjeti zgjidhjen, Tirana është ende në pritje! Kryeministri Edi Rama u shpreh se transporti publik do vijojë të jetë i mbyllur, sepse paraqet rrezikshmëri të lartë dhe deri më tani nuk ka asnjë plan.

Ndërprerja e aktivitetit për shkak të COVID-19, ka futur në krizë edhe sektorin e Transportit.Image may contain: one or more people and people sitting

Kreu i shoqatës “Transporti Kombëtar Interurban”, Kujtim Mema tregoi pak kohë më parë vështirësitë që po has ky sektor. Sipas Memës, shumica e transportit ndërqytetas është me kredi dhe një e dytë shtesë do të ishte shumë e vështirë për tu shlyer. Ai kërkoi rifllimin e aktivitetit, pasi përndryshe sektori do të shkonte drejt falìmentit.

Mema bëri me dije se përgjysmimi i kapacitetit, mund t’i detyrojë që të rrisin biletën me 30%.Image may contain: one or more peopleImage may contain: one or more people

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!