Ata që shembën godinën nuk e vunë “ujin në zjàrr” për pasurinë e tyre, por janë gjetur të hedhura në tokë sikur të ishin mbeturina.

Oborri i teatrit “Turbina” është kthyer tashmë në landfill, pasi të gjitha sendet me vlerë që duhet të ishin ruajtur, kanë përfunduar në tokë dhe kanë kaluar natën në qiell të hapur.

E gjithë pasuria e Teatrit Kombëtar dhe atij Eksperimental ndodhet në rrugë dhe kush do mund t’i marrë ato lehtësisht, t’i dëmtojë, por dhe mund t’i djégë.

Nga ana tjetër, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj nëpërmjet një videoje “live” shprehu keqardhje dhe bindjen para ndjékësve të tij se vendimi për prishjen e teatrit kishte qenë një nga vendimet më të vështira në jetën e tij. Por mesa duket nuk paska qenë kështu.

Të ishte ashtu siç vetë Veliaj u shpreh, do të kujdesej për pasurinë e teatrit për ruajtjen e plotë të të gjitha objekteve me vlerë që ishin brenda tij. /gazetareforma

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!