Teksa në Britaninë e Madhe vazhdon të rritet numri i të prékurve me dhe i të vdékurve nga Covid-19 ( deri më tani 38.168 janë të prékur dhe 3.605 viktìma) në botë ka shkuar në 1.132.734 numri i të prékurve me COVID-19, ndërkohë që 60.355 persona kanë humbur jetën. 

Kemi dëgjuar shumë që shqiptarët bëjnë të gjitha të këqìjat në Britani ku shpesh mediat vendase i akuzòjnë si ndër bandat më të rrezìkshme që qarkullojnë në vendin ishullor.

Por kjo nuk është aspak e vërtetë! Ka shumë persona që po na bëjnë të ndihemi krenarë për atë çfarë po bëjnë. I fundit është rasti i Dorian Brahimi nga Shkodra, i cili ka bërë një gjest të mrekullueshëm.

Biznesmeni nga Shkodra i cili prej vitesh ushtron aktivitetin e tij në Bristol të Anglisë ka vendosur që së bashku me stafin e tij të restorantit ‘Roberto’s Ristorante Pizzeria’ në Chipping Sodbury ka vendosur të dhurojë pica falas për stafin mjekësorë që ndodhet në frontin e parë të kësaj lùfte ndaj një armiku (Koronavirus) të egër i cili është i padukshëm bukë në shtëpitë e italianëve.

I kontaktuar nga stafi ynë pronari i restorantit Dorian Bahimi  tha: “Ne vendosëm që sot të bëjmë këtë gjest, i cili është gjëja më minimale e mundshme për ato heronj si shenjë falënderimi për guximin dhe përkushtimin ndaj nesh”.

Kjo nisëm u përshëndet edhe nga klientët e restorantit të djaloshit shkodran ku të gjithë ato e përgëzuan dhe e falënderuan për një gjest të tillë. Kjo padyshim nuk mbeti pa u vene re edhe nga mediat vendase që i bënë jehone të gjestit të këtij njeriu fisnik i cili nuk është hera e parë që ndërmerr një nisëm të tillë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!