Martin Shkreli, një nga shqiptarët më të ùrryer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, i cili bleu një ilaç jetik për të sëmurët me HIV-Aids dhe e rriti çmimin shumëfish më shumë, është rikthyer sërish në qendër të vëmendjes.

I dénuar me 7 vite bùrg në SHBA për màshtrim me prodhimin e ilaçeve, Shkreli ka kërkuar lirinë për të gjetur kurën ndaj COVID-19.

Ai kërkon vetëm 3 muaj liri, dhe shprehet se gjatë kësaj periudhe, nën mbikqyrje të rreptë, do të kontribuojë për gjetjen e një kure për të mposhur vìrusin vdékjéprurës.

Ndryshe nga ilaçi për të sémurët me HIV-Aids, Shkreli thotë se këtë herë nuk do që të përfitojë në asnjë formë nga medikamenti për koronavìrusin.

Në një letër hulumtimi 11-faqesh të postuar në faqen e internetit të Prospero Pharmaceuticals, kompania që Shkreli e themeloi në maj 2015, sipërmarrësi i bùrgosur shtron tetë ilaçe ekzìstuese që mund të përdoren për të trajtuar COVID-19, sémundjen e shkàktuar nga koronavirùsi.

Martin Shkreli Unshaken After Fraud Case Conviction | Time

Martin Shkrelit iu dhanë shtatë vjet bùrg nga gjykatësi i rrethit të SHBA, Kiyo Matsumoto, pasi u dënùa në 2017-n për génjéshtra ndaj investitorëve në dy fonde të dështùara.

Shkreli bértiti pasi gjykatësit që dha vendimin dhe deklaroi se ka bërë shumë gabime. Ai madje kërkoi falje, por u dënua me 7 vite bùrg.

Everyone Hates Martin Shkreli. Everyone Is Missing the Point | The ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!