Instituti i Vìrologjisë në Vuhan i cili ka dashur 15 vjet që të ndërtohej, ruan më shumë se 1500 tipe vìrusesh. Por disa imazhe të reja misterioze tregojnë sesi shkencëtarët atje vishen me rroba astronautësh edhe pse teoritë e konspiracionit se aty mund të ketë lindur pandemia, tashmë duket se janë refuzuar.

Instituti është i specializuar në kërkimet me patogjenët më të rrezikshëm. Aty studiohen vìruse të mbartura nga lakuriqët e natës, që ka qenë një idetë në qendër të konspiracionit te sëmundjes në Kinë.

Instituti është i specializuar në kërkimet me patogjenët më të rrezikshëm.

Deri tani besohet gjerësisht se vìrusi ka kaluar nga kafshët e egra te njeriu, si ato që shitshin në tregun e mishit në Vuhan, ndërsa teoricienët konspirativë thonë se vìrusi ka shpëtuar nga laboratori.

Fotot e viteve 2015 e 2017 tregojnë brendësinë e laboratorit, i cili nevojiti 15 vjet që të kompletohej, pas epidemive të SARS në vitet 2002 e 2003.

Fotot e viteve 2015 e 2017 tregojnë brendësinë e laboratorit, i cili nevojiti 15 vjet që të kompletohej, pas epidemive të SARS në vitet 2002 e 2003.

Eksperti amerikan i biosigurisë Richard Ebright, i Waksman Institute në New Jersey, thotë se megjithse vìrusi mund të mos jetë krijuar në laborator, ai mund të ketë shpëtuar prej andej teksa analizohej.

“Mbledhja, kultivimi e izòlimi i vìruseve është një rrezik serioz për inféktimin e punonjësve të laboratorit, dhe më pas publikun”, thotë ai por më tej shton se teoritë e konspiracionit nuk e vràsin mendjen shumë për të vërtetën, por kanë si qëllim vetëm krijimin e dyshimeve dhe ànkthit.

Por disa imazhe të reja misterioze tregojnë sesi shkencëtarët atje vishen me rroba astronautësh

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!