Distancimi social na ka ndikuar në një mënyrë apo në një tjetër, por pa dyshim, disa e kanë ndjerë atë më shumë. Teksa të gjithë jemi fokusuar tek mbrojtja e vetes nga koronavìrusi, të tjerë po lùftojnë me sëmundje të rënda, siç është kànceri.

Ky është rasti i Albert Conner, babai i tre fëmijëve, gruaja e të cilit, Kelly, po i nënshtrohet kimìoterapisë. Ai dëshironte ta shoqëronte gruan në kimìoterapi, por nuk u lejua brenda për shkak të masave paraprake kundër koronavìrusit. Kështu që Alberti u bë kreativ.

Kur Kelly Conner shkoi në takimin që kishte lënë për kimìoterapi më 30 mars, në spìtalin “Anderson”, në Sugar Land.

“Nuk u ndjeva mirë, sepse i kisha premtuar se do të isha aty në çdo hap të rrugës dhe ndihesha sikur nuk po mbaja fjalën.”- tha ai.

Sapo Kelly u largua, Albert dhe fëmijët morën një tabelë posteri dhe filluan ta ngjyrosnin me një mesazh të ëmbël. Më pas, ai udhëtoi drejt spìtalit dhe i shkruajti një mesazh gruas, ku e vinte në dijeni se kishte parkuar jashtë.

“Sapo mora mesazhin, u ngrita në një mënyrë nga karrigia për të parë nga dritarja dhe ai ishte pikërisht aty.”- tha ajo.

Kally pa Albert-in të ulur pas furgonit të tij me një shënim ku thuhej: “Unë nuk mund të jem me ty, por jam këtu.” Ai nuk harroi as punonjësit e kujdesit shëndetësor. Ai kishte vizatuar edhe një zemër së bashku me një “Faleminderit” për stafin e spìtalit.

“Ai u përlot menjëherë dhe në atë moment ndjeva një dashuri për të, që ai do ta bënte këtë për mua.”- tha Kelly. Ajo nuk priste ta shihte aty, pasi e pa teksa largohej për në shtëpi, në Teksas.

“Mendoj se lëshova një psherëtimë dhe infermierja u kthye dhe tha: ‘Çfarë nuk shkon?’ Pastaj pa që po shihja nga dritarja, u afrua për të parë dhe u përlot gjithashtu.”- tha ajo.

Husband barred from entering hospital during wife's chemo stands ...

Kur reflekton mbi gjithçka dhe mendon për të gjithë infermierët, mjekët dhe pacientët e tjerë, ka kuptim të përsosur. Thjesht duhet ta mbështesni atë në çdo mënyrë që mundeni.

Kelly do të përfundojë kimìoterapinë për kàncerin e gjirit në maj, nëse gjithçka shkon ashtu siç është planifikuar. Familja po shpreson se udhëzimet për distancën sociale do të jenë qetësuar  dhe ata mund të jenë me Kelly-n në seancën e fundit./classlifestyle.com

Husband holds sign outside for wife who has to go to chemotherapy ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!