Në një lidhje me Skype me emisionin “Opinion”, mjeku Pëllumb Pipero ka dhënë lajme të mira për popullin shqiptar.

Ai shprehet kulmi i kurbës ka kaluar javën që lamë pas dhe tashmë jemi drejt kthimit në normalitet.

Për më tepër, mjeku shton se ka rënë edhe numri i telefonatave tek numri 127, ndërkohë që Shqipëria numëron gjithsej 409 të infektuar me Covid-19, ndërsa 22 persona kanë hùmbur jetën.

“Ka disa indikatorë që unë i konsideroj shumë të rëndësishëm. Në mendimin tim, kurba ka qenë e butë, jo shumë problematike për kapacitetet tona shëndetësore dhe kjo falë një sërë masah eféktive dhe kërkesës së llogarisë për t’i zbatuar këto masa. Një rol të rëndësishëm kanë dhënë edhe këshillat e specialistëve.

Pëllumb Pipero qetëson gjithë qytetarët: E kemi kaluar kulmin e ...

Rënia numrit të telefonatave tek 127 është i dukshëm, ulja e rasteve që shtrohen çdo ditë dhe shtimi i rasteve të shëruara apo atyre që dalin çdo ditë është i dukshëm. Një indikator tjetë i rëndësishëm është, jo ulja e numrit të rasteve që merrren përmes testimeve, por ulja e përqindjes. Pra, sot kishim 9 raste dhe janë realizuar 230 mostra, pra është ulur përqindja e pozitivitetit. Duke gjurmuar rastet e kontaktit, ne kemi patur përqindje relativisht të lartë 15% apo 16 % të pozitivitetit. Kjo kurbë tek ne ka patur dy kulme të vogla. Unë besoj që ne e kemi kaluar pikun e epidemisë javën e shkuar, tani jemi në atë që ne e quajmë sheshpushim dhe besoj që fillimin e javës tjetër numri do shkojë duke rënë. Besoj që nga fundi i prillit numri do të jetë shumë i ulët. Ndoshta do të kemi disa raste sporadike në maj. Jam shumë optimist që paralelisht me të do të shkojë dhe lirimi i masave,”- u shpreh Pipero.

Pëllumb Pipero jep lajmin e mirë: Shqipëria e kaloi pikun e ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!