Që prej shpérthimit të koronavìrusit të ri, autoritetet shëndetësore bënë të qarta fillimisht tre simptoma tipike; temperaturë e lartë, kollë dhe vështirësi në frymémarrje.

Së fundmi, mjékët dyshojnë se një shenjë e radhës mund të jenë edhe disa njolla në gishtat e këmbëve, kryesisht te fëmijët dhe të rinjtë.

Një dermatolog tha se kjo simptomë nuk është vendimtare, por mjekët po shohin një lidhje me vìrusin, raporton Top Channel.Mjekët ngrenë alarmin për mpiksjen e gjakut tek pacientët me COVID ...

Ata shprehen se skuqjet dhe fryrja e gishtave të këmbës mund të ndodhin më së shumti te pacientët asimptomatikë.

“Ne mendojmë se ndoshta ajo çka po ndodh është se fryrja vjen si pasojë e grumbullimit të gjakut në kapilarë duke krijuar skuqjen. Teoria tjetër është se ndoshta ka mpiksje të vogla gjaku të cilat janë të lidhura me këtë vìrus.”Fronti italian i mjekëve, 14 të vdekur deri tani nga Covid19 ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!