Alban Musa dhe Suada Daci njoftuan pak ditë më parë se ishin larguar nga programi i mëngjesit “Rreze Dielli” në Report tv.

Arsyeja sipas Albanit lidhej me konfliktet që ai kishte pasur me drejtuesit e televizionit, ndërsa sipas Suada Dacit, programi ishte kthyer në një “detyrë shtëpie” ndaj largimi ishte zgjedhja më e mirë.

Por televizioni ka dhënë një version tjetër për largimin e dy moderatorëve, që tanimë janë zëvendësuar nga Katerina Trungu,shkruan Iconstyle.al.Largohen drejtuesit e emisionit të mëngjesit në Report TV ...

Sipas drejtuesve të televizionit, Alban Musa ka shkélur masat higjienike të vendosura për t’u mbrojtur nga koronavirusi, duke rrezìkuar shëndetin e punonjësve të tjerë.

“Alban Musa është larguar për shkélje të rénda ndaj masave higjenike të vendosura në televizion pas shpérthimit të epidemisë së Covid 19. Që nga ditët e para të epidemisë Report TV vendosi rregulla sjelljeje sipas standardeve sanitare të aplikuara në të gjithë Europën, për të garantuar shëndetin e gazetarëve, kameramanëve dhe personelit që vazhdojnë punën në televizion (si ruajtja e distancës së sigurisë, përdorimi i maskave gjatë qëndrimit të redaksi, dezinfektimi i duarve). Thyérja e këtyre rregullave nga ana e Alban Musës dhe réfuzimi i vërejtjes nga ana e tij, vuri para rrézikut shëndetin e stafit të pranishëm në Rreze Dielli dhe të gjithë televizionit”, shpjegojnë përgjegjësit e ReportTV.

Ndërsa moderatorja tjetër Suada Daci thuhet se është larguar pas shkéljeve të vazhdueshme profesionale:Remove the moderators from the show! Television reacts: 'Put the ...

“Suada Dacit iu dha mundësia të punonte për herë të parë para telekamerave, u zëvendësua me një profesioniste në këtë fushë, me eksperiencë të gjatë në drejtimin e emisioneve. Daci largohet pas shkéljeve të vazhdueshme profesionale dhe të rregullave të punës në grup”.

ReportTV thekson se është impenjuar duke paguar plotësisht rrogat e personelit në këtë kohë krìze dhe duke mos larguar askënd.

“Por shëndeti i punonjësve dhe respektimi i profesionalizmit, janë dy aspekte akoma dhe më shumë të rëndësishme në kohë të vështirë, prandaj secili duhet të jetë i përgjegjshëm që të kryejë mirë misionin e tij”, deklaruan drejtuesit e televizionit.Gazetari dhe moderatorja e "Rreze Dielli" ia marrin këngës live në ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!