Më 10 prill kryeministri italian Giuseppe Conte ka njoftuar zgjatjen e izolimit të vendit deri në 3 maj, duke u shprehur se masat e marra kanë dhënë fryte, por nuk duhet të rrezikojnë, duke çuar në rritjen e numrit të vìktimave.

Teksa ditët kanë kaluar dhe data e hapjes është shumë pranë, sot Giussepe Conte ka bërë të ditur masat e reja lehtësuese, ku pritet të hapen industritë prodhuese dhe të ndërtimit, ndërsa sa i përket shkollave do të hapen në shtator.Lendlease tells Italian staff to stay at home as number of ...

“Me dekretin e ri do të shpallim një program rimëkëmbjeje edhe për aktivitetet e mbetura ekonomike, edhe nëse parashikoj që hapen para kohe baret dhe restorantet, ato nuk do të rihapen më 4 maj. Ne sidoqoftë jemi duke punuar për të lejuar restorantet jo vetëm dërgesat në shtëpi, por edhe aktivitetet e lëvizjes. Në çdo rast, shpresojmë t’u ofrojmë të gjithë operatorëve ekonomikë një horizont të qartë kohor, në mënyrë që të kemi të gjitha informacionet e nevojshme paraprakisht dhe të marrin masat paraprake të nevojshme në kohë për të filluar përsëri në kushte të sigurisë maksimale ”, tha Kryeministri në intervistë për të përditshmen ‘la Repubblica .

Po ashtu, Conte u shpreh se sektori i turizmit është prékur rëndë dhe nuk ka shans të korrigjojë vetë hùmbjet e akumuluara, andaj qeveria po përgatit një plan për ringritjen e tij.Italy's 'darkest hour': how coronavirus became a very political ...

“Sektori i turizmit – shton Conte – është ai që préket rëndë, gjithashtu sepse nuk ka asnjë shans të korrigjojë vetë humbjet e akumuluara. Ministri Franceschini është duke përgatitur propozime të ndryshme për të mbështetur këtë sektor i cili, edhe nga këndvështrimi ekonomik , mbetet një nga pikat e forta të të gjithë sistemit të Italisë “.

Kryeministri më pas konfirmon se në dekretin e ri do të ketë ndihmë shtesë për familjet: “Në dekretin që po përgatitet, do të sigurohen masa specifike mbështetëse për prindërit që kanë fëmijë në shtëpi: pushim të jashtëzakonshëm dhe bonus për at që mbajnë fëmijët”.

Disa ditë më parë në mediat fqinje u raportua se qeveria pritet të miratojë një dekret të ri që sjell një paketë prej 70 miliardë eurosh, duke iu ardhur në ndihmë bizneseve, punëtorëve, familjeve, ku 30 miliardë euro do të jenë për likuiditet për kompanitë, ndërsa rritet pagesa për bizneset e mbyllura, nga 600 në 800 euro për 2 muaj. Deri tani në Itali janë 195,351 të pr ékur dhe 26, 384 vìktima. /gazetareformaItaly quarantines northern regions to stop virus' advance

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!