Ish ministri i shëndetësisë Ilir Beqja gjatë një interviste me Skype në emisionin “Ilva Now” tha se në Shqipëri fundi i epìdemisë mund të vijë pas një viti.

Ai tha se në kushtet kur nuk ka ende një vaksinë dhe kur sistemi ynë imun është në pérpjekje për tu adaptuar duhet kohë.

Sipas tij ky është një vìrus i ri i cili kaloi vetëm në vjeshtë nga kafshët tek njerëzit dhe duke ngadalësuar përhapjen e tij, rrisim edhe imunitetin.

Ish ministri theksoi gjithashtu se fakti që nuk kemi pasur shumë të prekur lidhet me masat e mara shumë shpejt.

Ilir Beqja vijon më tej duke shtuar se programet e kufizimit të lëvizjes duhet të vazhdojnë ende, gjithashtu edhe kujdesi për personat pozitivë që të gjurmohen dhe të identifikohen sa më shpejt.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!