Menaxheri i hotelit ku qëndronin mjekët shqiptarë në Itali, ka rrëfyer për mbrëmjet e festat që organizonin shpesh bluzat e bardha në hotel.

Luca Andriani, menaxher i Hotel & Regal Hotel Regal në Brescia, ku mjekët dhe infermierët shqiptarë u gjòbitën nga pòlicia lokale mbrëmjen e djeshme, ndërsa festonin përfundimin e misionit të tyre në Itali, u shpreh se “angazhimi në spìtal nuk justifikon mungesën totale të korrektësisë dhe respektimit të rregullave”.

“Roja i natës më thirri rreth mesnatës dhe më tha që festa kishte vazhduar me orë të tëra, midis alkoolit dhe muzikës me zë të lartë, duke provokuar pakënaqësi nga të ftuarit e dhomave të tjera, të pushtuara gjatë kësaj periudhe ekskluzivisht nga personeli shëndetësor dhe fòrcat të rendit, në veçanti karabinierët”.

“Askush nuk mbante maskë dhe shumë ishin në ballkon duke kënduar dhe ulëritur, duke prishur qetësinë publike, e cila është edhe më serioze nëse konsideroni se hoteli është përpara spìtalit “.

Sipas drejtorit të Hotel Regal, delegacioni shqiptar e kishte të përsëritur këtë sjellje:

“Kishte tridhjetë mjekë dhe infermierë, ata ishin pritur në hotelin tonë për një muaj dhe të paktën dhjetë persona kanë qenë gjithmonë shumë të vështirë për tu menaxhuar – vazhdon Andriani -. Pavarësisht se u filmuan disa herë, si nga stafi i hotelit, ashtu edhe nga pòlicia lokale gjatë kontrolleve periodike, ata shpesh krijuan mbledhje në dhoma, në zonën e pritjes dhe gjithashtu në ballkone dhe jashtë, ku mblidheshin për të pirë duhan. Dhe më pas ata nuk mbanin maska, ata lanë copa të vjella për t’u pastruar nëpër dhoma, ata u përpoqën të hyjnë në pishinën e mbyllur për rregulla antikovike dhe kështu me radhë. ”Pronari i hotelit iu nxjerr 'bojën' mjekëve shqiptarë në mediat ...

A u shpreh se e kupton që të rinjtë kanë të drejtë të pushojnë, sidomos pas ditëve të tilla stresuese të punës, por pa e tejkaluar:

“Ne po flasim për 30-vjeçarë, jo për fëmijë”.

Andriani thekson se pòlicia lokale në mënyrë të përsëritur ishte përpjekur t’i “stërviste ata në përputhje me rregullat, duke shpjeguar rëndësinë e tyre, por sjellja e tyre e çrregullt vijonte:

“Më vjen keq që kemi shkuar deri më këtu, por është e drejtë që pas kartonave të verdhë vjen ai i kuq”, përfundon Luca Andriani.Pronari i hotelit: Mjekët dhe infermierët shqipt - Syri Kosova ...

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!