Ermal Meta sjell në Italisht këngën “Lule Velo partizani” (VIDEO)

Ermal Meta ka menduar që në këto ditë karantine të sjellë një version krejt ndryhse të këngës shqiptare “Lule Velo Partizani”.

Në një video të publikuar në profilin e tij në Facebook, Meta dëgjohet duke kënduar në gjuhën italiante, këngën që është kolonë zanore e filmit “Partizani i vogël Velo”, kompozuar nga Kujtim Laro.Partizani n'luftë po shkonte", Ermal Meta sjell nga karantina ...

“Të gjithë e dinë se çfarë është liria për veten e tij. Por të gjithë duhet të dimë se sa dhanë jetën e tyre në mënyrë që të mund ta mendonim këtë, sepse mund të kishim lirinë për të qenë të lirë. Kjo është letra e një ushtari për gruan e tij. Një pjesë është në shqip. Ajo pjesë ishte kënga e partizanëve shqiptarë, e atyre që u larguan, e atyre që u kthyen dhe kënduan edhe për ata që nuk u kthyen kurrë,”- shkrua Meta krah videos ku dëgjohet duke kënduar nën ritmet e kirtarës.

Ermal Meta, është me origjinë nga Fieri dhe jeton në Itali. ai ka fituar Sanremon dhe ishte perfaqësues i Italisë në “Eurovizion” në vitin 2019.

Ognuno sa cosa è la libertà per se stesso. Ma tutti dovremmo sapere quanti hanno dato la vita perché noi potessimo avere questo pensiero, perché potessimo avere la libertà di essere liberi. Questa è la lettera di un soldato a sua moglie. Una parte è in albanese. Quella parte era il canto dei partigiani albanesi, di coloro che partivano, di coloro che tornavano e cantavano anche per coloro che non tornavano più. #vivalalibertà 🇮🇹 🇦🇱

Posted by Ermal Meta on Saturday, April 25, 2020

Burimi: Dosja.al