Mjekët dyshojnë për një qasje të plagëve të lengshme në gishtërinjtë e këmbëve te pacientët me koronavìrus, pasi një studim tjetër paralajmëron dhìmbje koke dhe maramendjea mund të jepet si shenjë e COVID-19.  

Kërcitjet dhe plàgët e lëngshme në këmbë mund të jenë një shenjë e koronavìrusit, dyshojnë mjekët në Spanjë, sipas Dailymail.  

Pacientët me shenja të purpurta në gishtërinjtë e tyre kanë rezultuar pozitiv me inféksionin vràsës.  

Pyetje dhe përgjigje të shpeshta: Virusi dhe sëmundja nga COVID-19 ...

Raste të shumta ’janë raportuar në Spanjë, si dhe në Itali dhe Francë, pasi sémundja vazhdon të marë jetë nëpër Evropë.  

Një nga rastet e para të raportuara ishte një djalë 13-vjeçar në Itali, plàgët e të cilit fillimisht mendohet të jenë shkàktuar nga një kafshim merimange, ku ato mbushen me leng dhe më pas shpérthejnë.  

Ekspertët paralajmërojnë se simptoma misterioze është parë kryesisht në fëmijë dhe adoleshentë.  

Ja sa ditë duhet që të shfaqen simptomat e Covid-19 - Top Channel

Por irrìtìmet e lëkurës të shkàktuara potencialisht nga vìrusi janë parë në një në pesë pacientë në një spìtal italian.  

Në mënyrë tipike vìrusi SARS-CoV-2 shkakton një kollë dhe ethe të vazhdueshme. Por kohët e fundit studimet kanë paralajmëruar diarre, shenjat e lëkurës, dhìmbjen e testikujve dhe humbjen e shijes dhe erës si shenja ‘atipike’.  

Një numër i madh i njerëzve që kontraktojnë COVID-19 gjithashtu përjetojnë dhìmbje koke dhe marramendje, sipas një studimi në Kinë.  

Simptomat e COVID-19 – Instituti i Shëndetit Publik

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!