Serialet turke së fundmi kanë arritur të ndiqen dhe në vendet që njihen si “lindja e serialeve”, pra bëhet fjalë për vendet e Amerikës Latine. Megjithatë, këto seriale fshehin sekrete të tmérrshme që shumë pak i dinë.

Si burrat edhe gratë filluan t’i ndìqnin këto seriale kur u shfaqën për herë të parë në Shqipëri, aktorët arritën të bëheshin të njohur dhe të fitonin zemrat e shikuesve.

Por, duket se ka një problem që nuk shikohet në televizion dhe producentët nuk kanë ndërmend t’ua tregojnë. Punëtorët përballen gjatë xhirimeve me sfida të mëdha, duke punuar në kushte të pasigurta.

Top 10 Most Beautiful Turkish Actresses 2019 | Top 10 Most ...

“Ekipi i xhirimit vijnë në vend-xhirim dhe qëndrojnë deri në 15 a 18 orë në ditë, duke vënë në rrzik shëndetin dhe jetën e tyre”.

Elif Nur Kerkuk, aktore e njohur tha se dita më e keqe e saj ishte të punonte 27 orë, pra pa ndalim, duke marrë shtesë dhe 3 orë nga dita tjetër, “u ndjeva si skllàve”, është shprehur ajo.

Selin Erdin, një asistent kameraman vdìq vitin e kaluar pasi u godìt nga një shofer nga i njëjti ekip, pasi ky i fundit ishte i lodhur nga mungesa e gjumit.

Image may contain: 1 person

Përveç kësaj, në shtator të vitit 2014, një tjetër punëtor vdìq nga një atàk në zemër, pasi ka punuar 45 orë në vetëm tre ditë, pa ndaluar.

“Është një rreth vicioz: sa më shumë popullor të bëhet një serial në Turqi dhe jashtë vendit, aq më shumë lodhemi ne, plus kohëzgjatja e episodeve shtrihet për arsye komerciale” tha Zafer Ayden, drejtor i Unionit të Kinemasë në Turqi.

Kenan Imirzalioglu, aktori i Ezel tha se pas serisë së tij të fundit në Karadayi nuk do të shkonte në TV derisa kushtet e punës të përmirësoheshin.

KENAN-KARADAY - Play Jigsaw Puzzle for free at Puzzle Factory

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!