Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare nëpërmjet një njoftimi ka bërë me dije se do të bllokohen faqet pòrnografike.

Njoftimi i AKEP:

AKEP (Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare) në një komunikim të datës 14 Prill 2020, ka dhënë urdhër kompanive që ofrojnë shërbimin e intenetit, për familjarë dhe biznese, që të bllokojnë aksesin në disa faqe të caktuara me përmbajtje pòrnografike.

Në njoftim urdhërin e lëshuar kuptohet qartë që bllòkimi nuk është për portalin por për disa link adresa me përmbajtje të caktuar. Pra shumë prej portaleve të listuara, si Pòrnhub apo Xvideo, më të njohur në sektorin e përmbajtjeve për të rritur nuk do të bllokohen plotësisht.

Ky urdhër hyn në fuqi menjëherë dhe kompanitë ISP duhet të komukojnë aplikimin e bllokimit AKEP-it, që sipas ligjit janë përmbajtje të jashtë ligjshme sipas neneve përkatëse të specifikuara në dokumentin e mëposhtëm.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!