Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) deklaroi të mërkurën se epidemia e krijuar nga COVID-19 është serioze.

Ajo u ka marrë jetën rreth 4.300 njerëzve dhe ka inféktuar mbi 127.000 të tjerë në të gjithë botën që nga fundi i dhjetorit, mund të konsiderohet një “pàndemi”. 

“Ne vlerësojmë se COVID-19 mund të karakterizohet si një pàndemi. U bëj thirrje të gjithëve që të marrin masa urgjénte dhe agrésive që nga dita e parë, raporton TRT.

“I kemi rënë kambanës së alàrmit shumë fort dhe shumë qartë”, tha drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, në një konferencë për shtyp në Gjenevë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!