Vëllezërit LLeshi nga Mirditë i kanë kushtuar një këngë humoristike koronavirùsit në Shqipëri.

Me nota humori, por edhe të një irònie të thellë me anë të vargjeve të këngës ato kanë pasqyruar një copëz të këtij realiteti që po jetojmë.

Teksti i këngës

Nga Kina e Mao Ce Dunit
na ka ardh vir
ùsi i fundit

Në ekran doli i gjati
thotë  ‘o popull bonu gati’

Na ka ardh virùs korona
s’po na len në hallet tona

Merrni vesh ç’a ju them unë
lani duart me sapun

Mos me ç’u dorën kur s’duhet
Mos me kruajt as kur të kruhet

Sa ka ardh virùs korona
Dasëm bojnë farmacitë

Rrisin çmimet për 1 dedik
Maska gjen vetëm me mik

Analistë e gazetar
ne ekran tash të parë

Dje një plak ka ndërrue jetë
Sa i pat mush  98

Në për studio ia nisin vàjit
Krej vir
ùsit ia lanë fàjin

Jemi popull me traditë
Nuk e njohim fjalën fr
ì

Kemi zemrat prej çelìkut
Kala buzë Adriatikut

Dhe kësaj herë si gjithmonë
Na kët l
ùftë do ta fitojmë

Për mjekësi të parët jemi
dhe vaks
ìnën gati e kemi

Hudhra, spec e raki fshati
Ik vir
ùsi në pikë të vrapit

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!