Një video e transmetuar nga mediat italiane që mban datën 16 nëntor të vitit 2015 ka bërë bujë në mediat sociale, por indiferente nuk kanë qëndruar edhe mediat italiane – dhe jo vetëm.

Po sipas medieve italiane, pamjet u bënë virale pasi në videon e publikuar pretendohej se Kina krijoi viruse të cilat mund të ndikojnë në trupin e njeriut, të cilët janë bërë nga një proteinë e marrë nga lakuriqët dhe minjtë.

Siç thuhet më tej, bëhet fjalë për një video të transmetuar nga TGR, një shërbim i transmetimit në Itali i cili përmban një numër shfaqjesh për të “argëtuar” audiencën italiane.

Dhe në këtë video, udhëheqësi i emisionit shihet vazhdimisht duke cituar fjalën ‘Coronavirus’.

Kjo edhe ka ndikuar që pamjet të bëhen virale pasi entuziastët e teorisë së konspiracionit ishin të shpejtë për të filluar lidhjen e videos nga viti 2015 me pandeminë që po kalojmë të COVID-19, shkruan Telegrafi.

Por, a është video e TGR Leonardo nga 16 nëntori 2015, në të vërtetë duke pretenduar se pandemia e tanishme e coronavirusit është një rezultat i shkencëtarëve kinezë që eksperimentojnë me një virus të kultivuar?

Alessandro Casarin, i cili sipas Wikipedia në prill të vitit 2016 ai u emërua zv/drejtor i Rai News, ka shpjeguar: “Raportimi i 16 nëntorit 2015 në TG Leonardo në Rai 3 është marrë nga një botim i revistës Nature i cili sqaroi ditë më parë se ai virus i krijuar në laborator nuk ka asnjë lidhje me Covid- 19”, raporton Top Channel.

Bëhet fjalë për një shpjegim të revistës Nature në të cilin thuhet: “Ne jemi të vetëdijshëm që kjo histori është duke u përdorur si bazë për teoritë e pa verifikuara se coronavirusi i romanit që shkaktoi COVID-19 ishte inxhinierizuar. Nuk ka asnjë provë që kjo është e vërtetë; shkencëtarët besojnë se një kafshë është burimi më i mundshëm i coronavirusit”.

Ndryshe, vetëm në Itali, si pasojë e infeksionit nga coronavirusi kanë gjetur vdekjen mbi 10 mijë persona. Ndërsa mbi 621,000 raste të coronavirusit dhe më shumë se 28,000 vdekje janë raportuar në të gjithë botën.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!