28-vjeçari me inicialet P.K është pacienti i parë në Shqipëri i inféktuar nga koronavirùsi.

Ai ka ardhur nga Firenze për në Shqipëri më 26 shkurt, pa e ditur se ishte inféktuar nga virusi që ka pùshtuar botën.

Tashmë ai qëndron i izolùar në Spìtalin e Inféktivit dhe “Dosja.al” ka zbardhur detaje nga veprimtaritë që ka kryer 28-vjeçari në vendin tonë.

Image result for urgjenca infektive

Sipas tyre, i riu i inféktuar ka marrë pjesë në një cerémoni mòrtore, përpara se të bënte analizat e koronavirùsit.

Sipas zakonit shqiptar, ai i ka takuar të gjithë të pranishmit në formë ngushéllimi.

Deri më tani nuk dihet se çfarë ka ndodhur me personat që ai ka takuar dhe nëse ka pasur kontakt të afërt, rrjedhimisht ai do i ketë inféktuar. I riu, infektoi edhe të atin e tij 54-vjeçar dhe të dy janë izòluar.

Image result for urgjenca infektive

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!