Organizmi i hiidratuar punon për mrekullii, pa pengesa dhe pa komplikime

Uji është ii domosdoshëm.për organizmin tonë. Të gjithë e..dimë që është e.domosdoshme që brenda një..dite të pimë rreth dy deri në dy litra e gjysmë ujë, mirëpo nne piimë vetëm kur jemii të etur, transmeton Telegrafi.

Ekspertët thonë që kur e ndiiejmë etjen, bëhet vonë, sepse sapo organiizmi ynë të na japë siinjale që ka nevojë për ujë, do të thottë që trupi ynë tashmë është i dehidratuar.

Uji nuk pihet në mënyrë të parregullt. Nëse ndiqni rregullat themelore të pirjes së ujit, do të shëroni shtypjen e lartë të gjakut dhe do të këndellni tërë trupin.

1. Dy gota ujë në mëngjes në lukth të thatë – do të thotë shëndet për tërë organizmin.

2. Një gotë ujë para racionit – metabolizmi punon për mrekulli.

3. Një gotë para se të bëni dush – shtypjen e gjakut e ktheni në gjendje normale.

4. Një gotë ujë para se të flini gjumë – eliminon rrezikun e sulmit në zemër. Kini kujdes që pirja e rregullt e ujit, madje në sasi sa më të madhe – është mënyra e vetme që të ruani shëndetin tuaj! 

Burimi:/Telegrafi/

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!