“Do ta kuptoni kur të rriteni”, thanë prindërit tuaj zakonisht në fëmijërinë tuaj. Me siguri shumica prej nesh e kuptuam atë vite më vonë, ashtu si ata premtuan.

Por, ajo për të cilën nuk jemi paralajmëruar është se jo vetëm që do t’i kuptojmë thotë por, me siguri do të veprojmë shumë si ato kur jemi edhe më të vjetra.

Kirurgu plastik, Dr. Julian De Silva, kreu hulumtime ku ai bisedoi me 2,000 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar në lidhje me marrëdhëniet e tyre me prindërit e tyre dhe familjet fillestare. Ai zbuloi se më shumë se gjysma e grave pranuan se ato veprojnë shumë si nënat e tyre.

Ato e kuptuan se ajo filloi të ndodhë pasi të mbush 30 vjeç, dhe mesatarisht në moshën 33 vjeç. Gratë thoshin se në këtë pikë të kohës, jo vetëm që ata ndaluan rebelimin kundër nënave të tyre, por ata gjithashtu filluan të sillen si ato, të përvetësojnë thëniet e tyre, të kenë hobi të ngjashëm dhe madje të shikojnë të njëjtat emisione televizive.

Në përgjithësi, ato pranuan se rreth moshës 33 vjeç, ato u bënë më shumë si nënat e tyre, edhe pse nuk mund ta imagjinonin që kjo të ndodhte kurrë më parë.

Ky transformim mund të jetë i lidhur me të pasurit fëmijë. Dr De Silva sugjeron që ky shndërrim në nënat e tyre fillon kur gratë po kërkojnë stilin e tyre të mëmësisë dhe fillojnë të pasqyrojnë sjelljen e nënave të tyre në këtë situatë, dhe gjithashtu të mbështeten në to në çështjet e mëmësisë. 

Burimi : Telegrafi

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!