Nëse mendoni se tharja e rrobave në ambientet e brendshme të shtëpisë suaj mund të jetë më e pranueshme mund të keni të drejtë për disa arsye, por për shëndetin tuaj është mjaft e dëmshme.

Disa makina larëse kanë programin e tharjes së rrobave, por disa njerëz nuk mund të përballojnë një të tillë. Duke mos dashur që rrobat t’u bëhen me pluhur jashtë apo dhe duke u shqetësuar nga ana estetike shume vendosin t’i thajnë rrobat brenda.

Ky vepriim e bën shttëpinë më ttë lagështt. E bën një mjediis ttë përsosur ku myku dhe kërpudha ttë tjera duan ttë jettojnë.

laundry-room_drying-shelf1

Shkencëtarëtt nga Anglia kanë zbuluar se tharja e rrobave në shtëpi shkakton probleme të frymëmarrjes. Uji nga rrobat shkon në ajër duke e bërë atë më të lagësht.

Gati 2 litra ujë qarkullon në ajër vettëm nga rrobat. Kjo do ttë thottë që lagështia është rrittur me 30%. Ky mjediis ështtë iideal për spore myku dhe meriimangatt pluhur.

Ajo që ttë pakttën mund ttë bëni ështtë t’i vendosni rrobatt brenda në ballkon e mos tt’i varni jashttë nëse nuk dëshiironi.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!