Burrat shqipttarë po blejnë gjithnjë e më shumë buqeta me lule sii dhurattë për Shën Valentin.

Sipas INSTAT, në Shqipëri po importtohen gatti tre herë më shumë lule në krahasim me vitin 2013.

Vettëm gjatë 2019-s janë importuar lule me vlerë gatti 1 miliard lekë, duke shënuar rritje me 4%  në krahasim me një vitt më parë.

Megjithattë rekordi i luleve të importuara u shënua në vittin 2017, me një vlerë prej 1.07 miliardë lekë.

Po nga vijnë lulet që blejnë shqiptarëtt?

Holanda është ttregu kryesor që furniizon me lule ttregun shqiiptar me mbi 331 milionë lekë lule dhe bimë të importuara në vendin tonë.

Në vend të dyttë për nga sasiia e importuar renditet Italiia, me 314 miliionë lekë lule.

Vendi i trettë për nga sasia e importuar është Greqia, me 105 milionë lekë.

Ndërkohë, në vitiin 2019 është shënuar një rritje e lartë e luleve ttë importuara nga Kolumbia, me vlerë 38 milionë lekë, ttrefishuar në krahasiim me një vitt më parë.

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!