Çmimi i konsumit në Shqipëri në muajin janar është rritur me 1.5 për qind krahasuar me muajin dhjetori 2019, por gjithsesi me një ritëm më të ulët se e njëjta periudhë e vitit të shkuar, sipas INSTAT peshën kryesore e zënë çmimet e ushqimeve dhe pijeve alkoolike e ndjekur nga qiratë, uji, lëndët djegëse dhe energjia elektrike.

Sa i përket transportit dhe mobilerisë situata duket e pandryshuar.

Madje sipas të dhënave zyrtare, shqiptarët kanë ulur shpenzimet në hotele dhe restorante, duke bërë që edhe çmimet të kenë një ndryshim të papërfillshëm.

Sa i përket veshjeve dhe shëndetit vërehet një ulje e çmimeve me një 0.02 pikë përqindje ashtu si edhe komunikimi, por në krahasimin 12 mujor vërehet se rritja e çmimeve është më e ndjeshme, ku ushqimet janë 2.4 për qind më të shtrenjta, ashtu si dhe për argëtimin dhe kulturën qiratë ujin dhe lëndët djegëse.

Më herët agjencitë e patundshmërive kanë bërë të ditur një rritje të ndjeshme sidomos në Tiranë e Durrës, kjo e ndikuar edhe nga kërkesa në rritje pas tërmetit të 26 nëntorit të vitit të shkuar. /Ora News/

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!