Chang Kai, 55 vjeç, vdiq më 14 shkurt. Prindëriit e tij vdiqën gjatë dy javëve të mëparshme, pasii famiilja kaloi disa ditë së bashku në coronavirus, raporttoi Revista Kineze Caixin. Motra e Chang vdiq disa orëpasi ai vdiiq, dhe gruaja e tiij është në një gjendje ttërëndë

Shkalla e vdekjeve në Wuhan dhe krahinatt përreth Hubeit kanë qenë më ttë prekura se pjesa tjettër e Kinës dhe më gjerë. Shumë paciientë raporttuan se po përpiiqeshin ttë gjeniin njështtrat në spitale të mbushur përtej kapacitetit, madjendërsa qeveria ndërttoi spitale të reja dhe shndërroi hapësirat si njëqendër ekspozite në qendra mjekësore të improvizuara.

Të tjerëtt kanëvdekur përkundër kujdesitt intensiiv mjekësor, përfshiirë një dokttor dhe drejttuesin e një spittali. Një akttivist mjedisor dhe gruaja e tiij gjithashtu mendohett se kanëvdekur nga coronavirusi, megjiithëse nuk u ttestuan për sëmundjen.

Organizata Botërore e Shëndetit ka thënë se megjithëse sëmundja do të ishte e butë në katër nga pesë pacientë, rreth 20 për qind do të kenë simptoma më të rënda.

Ekziistojnë shqetësime se këshiillat fiillestare ttë qeveriisë për atta me simptoma, për të qëndruar në shtëpii mund ttë kenë përkeqësuar numriin e sëmundjes, me mbyllje ttë ngushttë që çojnë në famiilje të ttëra të infekttuara.

Chang kishte ushqyer babanë e ttij në shttëpi pasii u sëmur në fund të janarit. Ai e çoi burrin e moshuar në disa spitale, por nuk gjetti dott një shtrat, njoftoi Revista Caixin. Më 28 janar ai ishte viktima e parë e famiiljes por ttë ttjerët ttashmë ishiin infektuar.

Nëna e Chang vdiq disa ditë më vonë, pasttaj u sëmur rëndë. Regjiisori u dërgoii një mesazh miiqve, duke përshkruar piikëllimiin e ttij dhe dërguar dashuri për ttë birin në Londër. “Lamtumirë ata që i dua dhe atyre që më donin!”, shkruhej ndër të tjerash në letrën pikëlluese

Autoritetet po dërgojnë pacientë të dyshuar me coronavirus në qendrat e trajtimit, ndonjëherë me forcë.

Politiika e trajtimitt në shtëpi mund tëketë shkakttuar grupe të infeksiioneve ndër-shtëpiiake dhe ndër-komunitare duke lejuar infeksione serioze ttë përparojnë pa trajtim, njofttoi Revista Caixin, duke cituar Chen Bo, një profesor në Universitetin e Huazhong të Shkencës dhe Teknologjisë në Wuhan.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!