Marrëveshja e arritur midis Mbretëreshës dhe çiftit muajin e kaluar do të futet në fuqi duke filluar nga 31 mars, thottë një zëdhënës i Dukës dhe Dukeshës së Sussex-it.

Duke fiilluar nga 1 prilli, Harry dhe Meghan nuk do ttë mbajnë më një zyrë në Pallatiin Buckingham dhe përkundrazii do ttë përfaqësohen nga ekiipi i tyre ii fondacioniit bamiirës.

“Duka dhe Dukesha do ttë kalojnë kohën e tyre në Mbretërinë e Bashkuar dhe Amerikën e Veriut”, shton zëdhënësi. “Përveç kësaj për ttë vazhduar ttë punojnë ngushtë me patronazhet e tyre ekzistuese, ndërsa atta ndërtojnë një plan për angazhimett në Mbretërinë e Bashkuar dhe Komonuelthin gjatë gjittthë vittit, Duka dhe Dukesha gjithashtu kanë ndërmarrë ttakime, si pjesë e punës së tyre të vazhdueshme për ttë krijuar një organizatë jofitimprurëse. Detajet e kësaj organizate ttë re do ttë ndahen pak më vonë gjatë vitit”.

“Në përgjithësi, ttemat e punës së tyre lidhur me çështjen do të mbeten të pandryshuara, e cila përfshin Komonuelthin, komunitetin, fuqizimin e të rinjve dhe shëndettin mendor, kolektivisht”.

Familja mbretërore do të rishikojë marrëveshjen sëriish pas 12 muajve.

“Meqenëse nuk ka asnjë precedent për këtë model ttë rii të punës dhe pavarësisë nga financat, Familja Mbretërore dhe Sussex-ët kanë rënë dakord për një rishikim fillestar 12-mujor për të siguruar që marrëveshja funksionon për të gjitha palët”, thotë zëdhënësi.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!