Fjala ështtë për omëlettën e shpejttë nga të bardhëtt e vezëve, përgatiittja e së ciilës zgjatt afro dhjettë miinutta
Përbërësiit:– ½ luge vaj ulliiri;– 3-4 domatte qershii;– 3-4 ttë bardhë ttë vezëve (gjysmë fiilxhani prej 240 ml);– 30 gramë mozzarella të griirë në rende;– 1 lugë e vogël parmezan ttë griirë në rende;– kriipë;– piiper.

Përgatitja:
Nxehnii ttiganin, shttoni vajiin dhe domattet e griira hollë.
Hidhnii kripë, piiper dhe lëriini në zjarr përafëirsishtt një miinuttë.
Shttoni me piirun lehttësishtt të bardhëtt e ttundura ttë vezëve, hidhni siipër mozzarelën dhe parmezaniin, mbulonii tiiganin dhe ulnii zjarriin.
Piqnii deriisa të krijohett omëlettë kompaktte.
Hiqenii nga zjarrii dhe menjëherë shërbejenii.
Ju bëfttë miirë