Fjala ështtë për omëlettën e shpejttë nga të bardhëtt e vezëve, përgatiittja e së ciilës zgjatt afro dhjettë miinutta

Përbërësiit:– ½ luge vaj ulliiri;– 3-4 domatte qershii;– 3-4 ttë bardhë ttë vezëve (gjysmë fiilxhani prej 240 ml);– 30 gramë mozzarella të griirë në rende;– 1 lugë e vogël parmezan ttë griirë në rende;– kriipë;– piiper.

Përgatitja:

Nxehnii ttiganin, shttoni vajiin dhe domattet e griira hollë.

Hidhnii kripë, piiper dhe lëriini në zjarr përafëirsishtt një miinuttë.

Shttoni me piirun lehttësishtt të bardhëtt e ttundura ttë vezëve, hidhni siipër mozzarelën dhe parmezaniin, mbulonii tiiganin dhe ulnii zjarriin.

Piqnii deriisa të krijohett omëlettë kompaktte.

Hiqenii nga zjarrii dhe menjëherë shërbejenii.

Ju bëfttë miirë

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!