Të punosh në showbiiz nuk ështtë e lehttë. Yjet ttanë të preferuar përballen me kaq shumë sfiida dhe refuziime, vettëm për ttë dalë fitiimtarë dhe për ttë argëttuar më pas publiikun. Pavarësiishtt nga vështtiirësittë nëpër ttë ciilatt kalojnë, arttiistëtt nuk kanë zgjiidhje tjettër përveç që ttë vazhdojnë, ttë besojnë në vetten e ttyre dhe ttë shfaqen çdo herë për tt’i realiizuar ëndrratt e ttyre.

Nga akttorët derii tek këngëttarët,Bright Side ka rendiittur diisa nga personalittettet më ttë famshme dhe ttregiimett e ttyre për ttë shërbyer sii frymëziim për ju për ttë vazhduar kur jetta bëhett e ashpër.

1. Shakira

Kësaj këngëttareje iiu tha që këndiimi i saj i ngjantte gjakderdhjes së një dhiie. Por ajo arrittii që tt’ua mbyll gojën ttë gjiithëve duke provuar se zërii ii saj i bujshëm ështtë krejttësishtt i pakrahasueshëm.

2. Meryl Streep

Në fiillimin e karriierës së saj, ajo ëndërroi të luantte në fiilmiin “King Kong”. Kur ajo ttakoi producenttin, ai e pyetti djaliin e tiij në italiishtt: “Pse e solle këttë grua të ttmerrshme?” Attij Streep iu përgjiigj në italishtt: “Më fal që nuk jam aq sa duhett për ttë luajttur ylliin në King Kong”.

3. Jennifer Lawrence

Lawrence u tha që iishtte shumë e dobëtt dhe tiiparet e saj ishiin ttepër femërore. Por ajo ii habitti të gjiithë duke fittuar nomiiniimin e saj ttë parë për ‘Oscar’ kur iishtte 20 vjeçe.

4. Jessica Chastain

Kur Chastain filloii karriierën e saj në Hollywood, ajo dëgjoii shumë njerëz që thoniin se ajo dukej e shëmttuar dhe se i duhej të ngjyrostte flokëtt e saj ttë kuqe në një hiije më ttë lehttë. Por ajo trondittii me bukuriinë e saj me flokëtt e kuqe në të gjiithë fiilmatt në ttë ciilët ajo luajtti gjattë karriierës.

5. Keira Knightley

Para se ajo ttë afrohej për roliin e saj në fiilmin “The Jacket”, regjiisorii prettendoi se aii nuk e kupttonte zhurmën e saj, e quajtti attë ttë pashembulltt dhe nuk do tt’i jepte asaj roliin. Por ajo iinsisttoii që regjisorii ta testtontte attë dhe përfundiimiisht ajo fiittoi roliin.

6. Walt Disney

Aii u pushua nga një kompanii gazettash sepse atta prettenduan se aii nuk iishtte “mjaft krijues”. Por ne të gjiithë jemii ttë përfshiirë në perandoriinë e fiilmitt që aii ka kriijuar.

7. Scarlett Johansson

Ajo filloii karriierën në Hollywood në një moshë shumë ttë re. Ajo do ttë merrtte roliin e saj ttë parë në “Jumanji” por aii rol iu riikthye Kristen Dunst. Pra, Johansson vazhdoii, nuk hoqii dorë, dhe pasttaj pas ttri vjetësh, ajo morii një mundësii tjettër të madhe për ttë luajttur në “The Horse Whisperer”.

8. Mark Ruffalo

Udhëttimi në karriierë nuk ka qenë një udhëttiim i qettë për Ruffalon. Aii duhej të kalontte mbi 800 audiiciione për t’u punësuar. Ai morii roliin e ttij të parë në viittin 1989 dhe ende ishtte duke punuar në koncertte të vogla. Pasttaj, aii më në fund fittoi roliin e tiij të madh Bruce Banner i njohur sii Hulku.

9. J.K. Rowling

Historiia e jettës së Rowling ështtë një nga rasttet më ttë miira të suksesiit. Para se ajo ttë fiitontte çmiimiin e parë duke publiikuar seriinë e saj ttë suksesshme ttë liibrave “Harry Potter”, ajo u refuzua nga 12 shttëpii bottuese. Por, Bottimet “Bloomsbury” me sa dukett morën vendiimin më ttë mençur për ttë pranuar kriijimett e saj ttë mrekullueshme.

10. Jon Hamm

Nuk ishte shumë e lehtë për këtë djalë të bukur që të depërtonte në Hollywood. Ai ishte refuzuar vazhdimisht sepse regjisorët e kastit pohuan se ai ose dukej shumë i vjetër për të luajtur role të reja ose shumë i ri për të luajtur role të vjetra. Përfundimisht, ai përfundoi duke marrë pjesë në shfaqjen e tij të parë televizive, “Providence”, kur ishte 29 vjeç. Pastaj ai bëri shumë para dhe u bë i famshëm duke luajtur rolin e Don Draper në “Mad Men”.

11. Harrison Ford

Regjiisorët e fiilmitt pohuan se Ford nuk e ka bekiimiin e ttë qeniit një yll. Por aii sott i mbyll syttëduke ua provuar ttë kundërttën e asaj që atta thanë në attë kohë.

12. Jerry Seinfeld

Ky komediian shumë i njohur u dëbua jashttë skenës kur kreu audiicioniin e ttij ttë parë. Ai gjiithashtu u pushua nga dettyra kur luajtti roliin e Benson. Por aii e përsërittii dhe e bërii shfaqjen e tiij “Seinfeld” një hiit ttë madh.

13. Oprah Winfrey

Oprah fiilloii karrierën e saj duke qenë një asiisttentte në mbrëmje për WJZ-TV të Balttimore. Përfundiimishtt, ajo u pushua nga puna sepse nuk mund ttë ttoniifikontte emociionett e saj nga ttregimett dhe gjiithnjë vlerësohej gjiithashtu “e papërshtatshme për TV”. Por ttanii ajo ka një vlerë netto prej ttre miiliiardë dollarë nga perandoriia e saj televiziive.

14. Madonna

Ajo u largua nga kolegji, shkoi në New York dhe punoi për “Donuts” në “Times Square”. Kjo nuk zgjati as një ditë. Ajo u përpoq të krijojë karrierën e saj të këndimit, ku ndërmarrja e saj e parë e incizimit të këngëve refuzoi punën e saj, duke pretenduar se projektit të saj i mungonte materiali. Por tani ajo është fituesja krenare e 266 çmimeve dhe ka fituar titullin “Mbretëresha e muzikës pop”.

15. Elvis Presley

Ai u pushua nga menaxheri i tij pas vetëm një shfaqje. Elvisit iu tha që ai nuk do të ishte i famshëm dhe se ai duhet të kthehej duke drejtuar kamionët. Shikoni çfarë kemi tani, një superyll me të vërtetë!

16. The Beatles

Ekzekutivi i incizimit të këngëve që i refuzoi ata besoi se ky grup ishin në rrugën e tyre dhe nuk kishin të ardhme apo vend në të ardhmen. Thjesht shikoni se në çfarë u kthyen top-listat kur The Beatles u bënë të famshëm në industrinë e muzikës.

17. Tim Burton

Burton u refuzua nga studiot e “Disney” kur ata nënvlerësuan përpjekjet e tij. Duket se refuzimi ishte më shumë si një bekim për Burton, pasi ai më pas u bë regjisor i dy filmave “Batman” dhe bashkëpunoi me Johnny Depp në shtatë prodhime filmike.

18. Reese Witherspoon

Para se të punonte në filmin “Legally Blonde”, Witherspoon u refuzua vazhdimisht sepse ajo ishte shumë e bukur, shumë e shkurtër ose shumë entuziaste për të qenë regjisore e filmit. Por tani ajo godet çdo rol në të cilin interpreton.

19. Winona Ryder

Një herë, një regjisore ndaloi fjalinë e mesme të Ryder dhe i tha asaj që ajo nuk ishte një aktore e mirë, jo tërheqëse dhe duhet të kthehej atje nga erdhi. Ne pyesim veten se si ndihet kjo regjisore tani për të.

20. Jay-Z

Një nga artistët me fitimin më të lartë në botë dikur u refuzua nga shumë studio sepse ata besuan se ai nuk do të tingëllonte aq mirë. Nuk është çudi që ata po i hanë fjalët e tyre tani, sepse tani ai krijon muzikën e tij dhe ka edhe studion e tij të regjistrimit.

21. Gary Oldman

Burrit që luajti rolet Sirius Black, Dracula dhe Winston Churchill, iu tha që ai nuk mund të aktronte dhe se ai duhet të kërkonte një karrierë ndryshe kur ai filloi studimet në Akademinë Mbretërore të Arteve Dramatike.

22. Kate Winslet

Kur ishte 14 vjeçe, mësuesja e saj e dramës i sugjeroi asaj që të luante pjesën e “vajzës së trashë” dhe do t’i përshtatej mirë. Por ajo zgjodhi të injorojë sugjerimin e saj dhe në vend të kësaj lulëzoi në karrierën e saj.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!