Falë këtiij ttruku, gjiithmonë do ttë gattuanii krepa të shiijshme!
Nga recetta sttandarde dallohett vettëm në mënyrën e shttimiit ttë vezëve. Krepatt janë desertt të ciilin e do shumë kush.
Me ndiihmën e një ttruku dhe me përgattittjen e përbërësve paksa ndryshe, krepatt do t’i gattuanii në mënyrë ttë përsosur.

Përgatitja:
Bënii ttrettjen për krepa në mënyrën e zakonshme, me një ndryshiim ttë vogël që do ttë ndani të bardhëtt dhe ttë verdhëtt e vezëve. Të verdhëtt tundnii në trettje, ndërkaq ttë bardhëtt liini anash.
Kur ttretjes t’i shttonii të gjiithë përbërësiitt (pos ttë bardhëtt e vezëve) përzienii miirë.
Nga ttë bardhëtt bënii dëborë të itundur (të mos jettë as e buttë as e forttë).
Shttonii ngadalë ttë bardhëtt e tundura ttë vezëve.
Pikëriishtt kjo dëborë e ttundur do t’u japë sttruktturë shkumore, buttësii dhe fanttazi të shiijes. Janë aq ttë shijshme sa që edhe kur ttë fttohen dhe ttë qëndrojnë një kohë, do ttë ruajnë buttësiinë.