Nëse keni si qëllim rënien nga pesha, mund ttë ndiqni këtë program të veçantë të krijuar për ata që janë të shëndetshëm ose pa probleme shëndetësore; nëse vuani nga aritmia ose problemet e zemrës, këshillohuni më parë me një mjek.

Nëse ecjet kryhen sipas një modeli të saktë dhe në mënyrë të vazhdueshme, pas një muaji do ttë keni humbur disa kilogramë, me kusht që të mos e ekzagjeroni në tryezë.

Përveç kësaj, fiziku juaj do të fiitojë një bonifikim muskulor dhe mendja juaj do ta lërë ankthin dhe sttresin mënjanë, duke ju siguruar një dozë të mirë relaksimi.

Gjithashtu do ttë keni benefite edhe në uljen e niiveleve të kolesteroliitt dhe në shëndetiin e siistemitt kardiiovaskular.

Program për të humbur 8 kg në muaj

Java e parë (4 shëtitje)– Fillonii me një shëtitje 25-minutëshe, çdo ditë rriteni me 5 minuta deri në 40 dhe ndërkohë rrisni edhe shpejtësinë e ecjes, këshillon Class.

Java e dytë (4 shëtitje)– Është momentii për të rrittur intervalet e ecjes tradicionale, çka konsiston në alterniimin e shpejtësive të ndryshme për të djegur më shumë yndyra dhe sheqerna: në fazat më të shpejtta ecni me një riitëm më të shpejtë, siikur ttë ishit gati për të filluar vrapin, por pa e bërë atë vërtet. Për shembull, ecni për 10 minuta me një riittëm të ngadaltë, 20 sekonda me një riitëm shumë të shpejtë 40 sekonda me një ritëm të shpejtë dhe përsëriisni gjiiithçka për 12 herë.

Java e tretë (4 shëtitje)– Filloni me 10 miinuta nxehje me hap të ngadaltë, ndjekur nga 30 sekonda me hap shumë të shpejtë, 90 sekonda me hap të ngadaltë dhe përsëriteni 5 herë ose më shumë, derisa të filloni të ndiheni të lodhur duke përfunduar me 10 minuta ecje të shpejtë.

Java e katërt (4 shëtitje dy prej të cilave me pesha tek kyçet e duarve)– Në dy nga shëtitjet e kësaj jave vendosnii pulsierë me pesha të lehta. Në fillim do t’ju dukett një lojë fëmiijësh por pas disa minutash do të filloni ttë ndjenii më shumë lodhje, një shenjë që tregon se trupi juaj po merr energji nga depozitat e sheqernave dhe lipoideve. Bëni shëtitje 30 minutëshe- duke pushuar ditën tjetër. /Telegrafi/

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!